reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Unreal Engine 4 a reálná pláž

30.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Unreal Engine 4 a reálná pláž
Člen fóra Unreal Engine ukázal svůj poslední projekt, a to konkrétně dva screenshoty i video, které zachycují velmi realisticky podanou pláž s pískem, oblázky i skálami. Podívejme se tedy na to, co Unreal Engine 4 zvládne.
Nedávno bylo zveřejněno další demo renderované v Unreal Engine 4, které ale opět ukazovalo trošku sterilní domácnost. Oproti tomu nejnovější demo, respektive obrázky a video z něj, ukazuje přírodní scenérii, kterou bychom si mohli splést s reálnými záběry.




- klikněte pro zvětšení -


Demo vytvořil člen Unreal Engine fóra s přezdívkou Koola, který využil část dema Epic Kite, konkrétně tedy skály a procedurální textury. Koola již dříve zaujal svými vizualizacemi v Unreal Engine 4, a to samotnou společnost Epic a stal se také prvním účastníkem programu Unreal Dev Grants, díky němuž dostal přístup k potřebným financím.




- klikněte pro zvětšení -


Zde je tedy krátké video, které si můžete prohlédnout i v plném HD rozlišení, tedy v 1080p:


Mezi další pozoruhodné projekty stavící na Unreal Engine 4 patří například Absention, nový hororový titul inspirovaný hrami typu Resident Evil, Eternal Darkness nebo Silent Hill, přičemž z každé z nich má využít něco. Pak tu máme třeba ADR1FT, hru na přežití ve vesmíru, která bude určena také pro Oculus Rift a konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Vampyr je zase chystané RPG od studia Dontnod a Focus Home Interactive, v němž budeme hrát (jak jinak) za upíra, a to v době 1. světové války v Londýně a ve hře Downward si vyzkoušíme parkour v otevřeném světě středověku. Unreal Engine 4 je tedy základem mnoha projektů, které se na nás chystají, a to třeba již v letošním létě, což bude třeba ARK: Survival Evolved, další hra na přežití.

Zdroj: wccftech

reklama