reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.5.2019, Milan Šurkala, aktualita
Američané chtějí snížit počet civilních obětí ve válce proti terorismu, a tak vyvíjí nové způsoby, jak toho dosáhnout. Jednou z relativních novinek je i střela R9X. Ta místo exploze vše kolem sebe pořádně rozřeže díky 6 nožům.
JiVy (599) | 12.5.201917:30
V češtině se slovo šrapnel používá pro typ munice, která vybuchuje typicky nad terénem a okolí kropí střepinami.
V angličtině se slovem shrapnel naopak označuje právě ta střepina vzniklá výbuchem šrapnelu.
Některé slovníky to automaticky a chybně překládají jako shrapnel = šrapnel, ale v SHW by to mělo být dobře, ne? ;­-)
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 10.5.201913:43
Potřebujou nějak vyrábět nové zbraně, tak proč ne stylem ­"jedna raketka na jednu osobu­" noo..možná na až 4 osoby. Kor když nechtějí výbuchy.
Ale jak píše wrah666, pokud dojde ke špatné identifikaci cíle, tak to bude stejně jedno...civilové to odnesou.
Odpovědět3  2
wrah666 (6205) | 10.5.201920:04
Btw on je spíš problém v tom, že každý tento terrorista má tak či onak zázemí v samotném USA. Kolik bylo terroristů v Afghánistánu, než USA vycvičily a vyzbrojily modžáhidy? nula. Kolik jich bylo v Iráku, než rozstříleli armádu a zavraždili prezidenta? Nula. Kolik jich bylo v Lybii, než rozstříleli armádu a zavraždili prezidenta? Nula. Kolik jich bylo v Sýrii, než někdo zaplatil a poskytl podporu? Nula. Kolik vůbec bylo terroristů na území okolo Jeruzaléma? Než tam USA sestavily stát lžizrael.. Nula. Někdo vyzbrojil v Jugoslávii UCK a když je Srbové začali likvidovat, poskytl terroristickou podporu bombardováním regulérní armády, plus žen a dětí bílým fosforem. Někdo zaplatil a zorganizoval Egyptské jaro. Kdyby nezasáhla armáda, byla tam dnes další líheň terrorismu. někdo zaplatil a zorganizoval Majdan. Dneska Ukrajina hrdě a zcela oficiálně vyznemenává nacistické válečné zlořince jako hrdiny.. Nemluvě o maličkosti: Američané pravidelně tvrdí, jak podnikli nálet, nebo zabili ­"vůdce!. Zažili jste někdy, aby si nějaký terrorista stěžoval, že mu bylo ublíženo? Vzpomeńte na to, když přišli Rusové pomoci v Sýrii a OPRAVDU bombardovali terroristy. Druhý den kamarádi terroristů brečeli v OSN, že jim někdo ubližuje..
Odpovědět3  3
Andir (747) | 13.5.201912:24
ty si tam byl a počítal je jo :D ty víš kolik jich bylo jo :D a třešnička přej amerika je vyzbrojila a eště k tomu ruskými zbraněmi :D tvl :D vem si léky :D
Odpovědět0  2
wrah666 (6205) | 13.5.201919:10
Vím, že jsi hloupý jedinec, ale nemusíš si hrát na úplně omezeného. Tím, že první generaci mudžáhidů vycvičili a vyzbrojili se amíci nechlubí, ale ani netají. Stejně jako třeba podporou terroristů ­(pardon, ­"demokratických řezačů hlav­" v Sýrii, Lybii. A třeba na podporu vycvičení a vyzbrojení invaze do zátoky sviní jsou dodnes hrdí. ­(uvedené si laskavě ověř, než vypustít z úst další blbost)
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 10.5.201912:43
Ztráty mezi civilisty nepůsobí ani tak výbuch, jako prostě fakt, že poslali útok na špatně identifikovaný cíl. ­(Nemluvě už vůbec o fakttu, že jsou v zemi, kam je nikdo nezval a střílí tam do lidí, kteří na ně rozhodně neútočili­) Pokud identifikují svatbu jako zástup terroristů, tak už je naprosto fuk, jestli je osolí bombou, nebo ­"jen­" noži. Ostatně na identifikované novináře stříleli z kulometu z vrtulníku přímo lidé a bylo jim to naprosto fuk. Takže asi tak!
Odpovědět5  5
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.