reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Už vám nestačí 2GB mailová schránka? Bude 30GB OK?

6.10.2005, Milan Šurkala, aktualita
Už vám nestačí 2GB mailová schránka? Bude 30GB OK?
Není to tak dávno, co se začaly objevovat první gigabytové e-mailové schránky. Největší kapacity nabízel dodnes například Post.sk se svými 3GB, Gmail (od Google) k dnešnímu dni nabízí neméně slušných necelých 2652MB a kapacita stále narůstá...
Není to tak dávno, co se začaly objevovat první gigabytové e-mailové schránky. Největší kapacity nabízel dodnes například Post.sk se svými 3GB, Gmail (od Google) k dnešnímu dni nabízí neméně slušných necelých 2652MB a kapacita stále narůstá (velmi pomalu). Nyní je překonán novým 30GB mailem na adrese www.30gigs.com.




Přístup je ovšem jen pro zvané, pozvánky můžete dostat od uživatelů, kteří již v systému zaregistrováni jsou. Systém je zatím ve fázi betatestování, je slíbeno využití kapacity přímo k ukládání souborů, podpora GD2 podpisů ??? (má ochránit adresu proti spam robotům) a uvažuje se o rozšíření kapacity na 50GB až 100GB. Toto by muselo stačit každému.

Nynější uživatelé však nejsou příliš spokojeni s rozhraním. Jako vždy, nic není zadarmo a 30GB vám nikdo nedá jen tak. Trochu nejasné podmínky o (ne)poskytování vašich údajů třetím stranám důvěryhodnosti určitě nepřidávají a prohlášení: "Máme způsob jak se 30GB mail zaplatí" také nezní přespříliš příjemně. Celý systém je postaven na SquirrelMail.

Zdroj: www.slashdot.org, www.30gigs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama