reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve slibuje na květen svůj VR headset Index

1.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Valve slibuje na květen svůj VR headset Index
Společnost Valve má své zkušenosti s vývojem hardwaru, a tak není ohlášení VR headsetu Index velké překvapení. Jeho představení se dočkáme v květnu, takže možná na letošním Computexu.  
Trhu s VR headsety využívanými pro hraní na PC jednoznačně vládne Facebook, čili Oculus a vedle něj pak HTC. My teprve uvidíme, jestli Valve bude mít ambice to změnit a nelze přitom zapomenout na to, že tato firma sice má své bohaté zkušenosti s vývojem hardwaru, ale ty mají spíše neslavné pozadí. Steam Link nebyl špatný, ale dnes už jde o nadbytečný hardware, který lze nahradit aplikací, Steam Machines bylo jedno velké fiasko, které skončilo kvůli velkolepému nezájmu lidí. Dnes tak zbývá z hardwaru firmy Valve ovladač Steam Controller, který měl právě protlačit do svět her celou platformu Steam Machines. 
 
 
Nyní se dozvídáme o zařízení Valve Index, které bude představeno někdy v květnu, a to možná až na jeho konci, kdy odstartuje letošní Computex. Evidentně jde o VR headset, ale jinak se nic moc nedozvíme, tedy přímo od Valve. 
 
Server VR Focus, který se na tuto oblast specializuje, má však další informace, ale ty jsou evidentně založeny pouze na tom, co lze vysledovat ze samotného obrázku. Máme tu malého jezdce nad levým palcem, který bude sloužit pro nastavení optiky s ohledem na vzdálenost mezi našima očima. A pak tu jsou také přední kamery, což zase může přispět k funkci sledování pohybu a polohy pomocí samotného headsetu a stejně tak zde mohou být funkce pro smíšenou realitu, nebo prostě jen možnost si narychlo přepnout do režimu pro sledování reálného okolí, aniž bychom si museli headset sundávat. K tomu by ostatně mohlo posloužit tlačítko nad pravým palcem. 
 
Zatím se tak nic dalšího opravdu neví, ale vzhledem k zaměření firmy Valve se dá ještě očekávat, že Index nebude mít vlastní výkonný hardware a bude se muset připojit k PC. Kompatibilita se systémem SteamOS se dá čekat také.  


reklama