reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Virgin Galactic odhalila interiér lodi SpaceShipTwo

1.8.2020, Kateřina Hoferková, aktualita
Virgin Galactic odhalila interiér lodi SpaceShipTwo
Společnost Virgin Galactic chce pro své vesmírné turisty především pohodlí a dokonalý zážitek. Tím se řídila při návrhu interiéru lodi SpaceShipTwo Unity, která se tak může pyšnit pohodlnými sedadly nebo dvanácti okny.
Společnost Virgin Galactic odhalila, jak bude vypadat interiér kosmické lodi SpaceShipTwo Unity, ve které by v budoucnu měli létat turisté na výlety do vesmíru při suborbitálních letech. Kabina lodi SpaceShipTwo Unity byla navržena tak, aby byl primárně zajištěn dokonalý výhled na planetu Zemi z vesmíru.

Virgin Galactic se při navrhování interiéru lodi spojila se Seymourpowell, designovou firmou z Velké Británie. Firma dostala za úkol navrhnout elegantní a zároveň progresivní koncept, který bude zaměřený především na zážitek zákazníků.
 

Jednotlivá sedadla v kabině se budou dát naklopit podle potřeby a budou vytvořeny z hliníku a uhlíkových vláken, aby vydržely velkou zátěž při letu. Na zadní straně sedadel budou umístěny obrazovky, které zobrazí aktuální data a informace o letu a také výstup z šestnácti HD kamer, které budou na lodi připevněny z vnější strany. Pasažéři, kteří budou chtít vidět planetu Zemi na vlastní oči, můžou využít některé z dvanácti oken, kterými bude loď vybavena. Kvůli stavu beztíže a pohybu pasažérů bude kabina zevnitř pokryta měkkými povrchy a také různými držadly, chybět nebude ani osvětlení navozující atmosféru a měnící se podle různých fází letu. V zadní části kabiny bude umístěno velké zrcadlo, vesmírní turisté tedy nebudou mít o zážitky nouzi a budou mít opravdu co sdílet na své sociální sítě. 
 

V červnu letošního roku SpaceShipTwo Unity dokončila úspěšně svůj další testovací klouzavý let, čímž se Virgin Galactic dostává zase o kousek blíž budoucnosti komerčních letů s turisty do vesmíru. Společnost totiž byla nucena projekt pozastavit po havárii SpaceShipTwo v roce 2014.

Prodej jízdenek byl obnoven v únoru tohoto roku, kdy společnost Virgin Galactic za zálohu činící 1000 amerických dolarů posunula zájemce o vesmírný turismus na začátek rezervační fronty. Samotné lístky do vesmíru byly původně naceněny na 250 000 amerických dolarů (téměř 5,6 milionů korun), cena se ale může zvyšovat.

Zdroj: engadget.com


reklama