reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vývojáře senzoru Kinect odkoupí Apple

18.11.2013, Jan Vítek, aktualita
Vývojáře senzoru Kinect odkoupí Apple
V létě se mluvilo o tom, že Apple chce koupit firmu PrimeSense, která se značně podílela na vývoji pohybového ovladače Microsoft Kinect. Před několika měsíci PrimeSense tyto informace odmítal jako novinářský přelud, ovšem teď to vypadá, že je ruka v rukávě.
První zprávy o akvizici PrimeSense společností Apple se objevily v červenci a management firmy PrimeSense je tehdy striktně odmítl. Nyní však server TechCrunch informuje, že dohoda už byla téměř uzavřena a nyní se už jen dohadují detaily. Mezi ty patří i podstatná záležitost, kolik Apple nakonec zaplatí, přičemž tato částka se má pohybovat mezi 345 a 365 miliony amerických dolarů. Dohoda se má s konečnou platností uzavřít už tento týden.





V červenci se spekulovalo o částce 280 milionů USD, což firma PrimeSense s humorem komentovala slovy, že si sebe cení na desetinásobek této částky. Nakonec to tedy vypadá, že "pouhých" 280 milionů to nebude, ale rozhodně také ne ani násobek této částky.





TechCrunch také informuje, že lidé z PrimeSense mají z částky 345 - 365 milionů USD rozporuplné pocity. Jeden to komentuje jako menší zklamání, ale přeci jen slušný výsledek. Druhý zase oceňuje, že do firmy přišel velký investor. Nicméně ten prozatím odmítl celou věc jakkoliv komentovat, což je logické, neboť prozatím k ní nevydal oficiální stanovisko a dle dostupných informací se stále jedná. Otázkou pak je, jaké má Apple s PrimeSense a jeho know-how plány, i když to není tak těžké si domyslet a představit.

Zdroj: Hexus.net
reklama