reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 Anniversary Update přichází, jak jej získat?

2.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 Anniversary Update přichází, jak jej získat?
Od dnešního dne je k dispozici velká aktualizace, kterou Microsoft již dříve označil za Anniversary Update, čili za výroční aktualizaci. Co nám nabídne, jak ji získáme a jak si vůbec systém Windows 10 aktuálně stojí?
O Windows 10 Anniversary Update už toho bylo napsáno dost, a tak jistě víte, že má být k dispozici od dnešního dne, ovšem pomocí automatických aktualizací nám jej Microsoft nemusí naservírovat hned. Pro nedočkavé je tu ale cesta, jak si nejnovější verzi Windows 10 vyzkoušet hned, ale proč by to někdo dělal? Třeba proto, že je zvědavý na nové funkce Cortany s vyšší mírou integrace do systému, dále na aplikaci Windows Ink, s jejíž pomocí si budeme moci tvořit různé poznámky nejlépe pomocí dotykové obrazovky, pak nám Microsoft slibuje lepší zabezpečení, do čehož spadá i vylepšený Windows Defender, pak tu už konečně bude možnost využívat rozšíření pro prohlížeč Edge a uživatelé mobilních zařízení ocení slibované efektivnější využití baterií.





Pro hráče a majitele Xbox One je připravena funkce Xbox Play Anywhere, která umožní hrát hry zakoupené pro Xbox na PC s Windows 10 či naopak a využívat přitom stejné uložené pozice a vůbec herní profily. Každý nový titul od Microsoft Studios bude tuto funkci podporovat a samozřejmě bude k dispozici na Windows Store přístupném z PC i Xbox One. Právě na konzoli budeme moci využít služeb Cortany, jež nám pomůže vyhledávat nové hry, sledovat, co hrají přátelé a pokud svému PC řekneme “Hey, Cortana, Xbox On”, pak nám na dálku zapne konzoli.





Pak tu je také Language Region Independence, takže nyní si už můžeme na Xbox One vybrat jakýkoliv z podporovaných jazyků hry nehledě na nastavený region. Konzole Xbox One S s cenou 299 už budou všechny obsahovat nejnovější verzi systému s Anniversary Update a tento měsíc přijde na trh ještě limitovaná edice konzole Xbox One S s 2 TB úložného prostoru, podporou HDR a 4K Ultra HD video a Blu-ray, a to za 399 USD.

Jak můžeme novou verzi systému získat? Nejpohodlnější a nejpomalejší cesta je si prostě počkat na to, až nám ji nabídne aktualizační systém. Pokud čekat nechcete, bude třeba si stáhnout Media Creation Tool, který stáhne ISO s nejnovější verzí systému a tu pak využijete pro instalaci. Je třeba poznamenat, že Windows 10 Anniversary Update už chce ne 1, ale alespoň 2 GB operační paměti. Pro 32bitovou verzi potřebujeme alespoň 16GB úložiště a pro 64bitovou pak ještě o 4 GB více. Mobilní verze je nově kompatibilní se zařízeními s úhlopříčkou 9 palců a desktopová je určena pro 7palcové a větší displeje.





Co se týče aktuálních informací o podílu Windows 10 mezi desktopovými systémy, ten dosáhl 21,13 procent, takže je větší než kombinovaný podíl Windows XP, 8 a 8.1. Zbývají už jen neohrožené Windows 7, jejichž podíl se ale stále pomalu snižuje.

Zdroj: Microsoft
reklama