reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 May 2020 Update přijde brzy, co nabídne?

21.4.2020, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 May 2020 Update přijde brzy, co nabídne?
Blíží se opět nová verze systému Windows 10, pro kterou Microsoft připravil už finální sestavení označené za 19041.207. Jedná se o Windows 10 May 2020 Update, který se už brzy dostane k Insiderům. 
Windows 10 May 2020 Update tak bude označení letošní jarní verze systému firmy Microsoft, kterou neformálně známe také jako Windows 10 20H1 nebo 2004. Právě označení 2004 je poněkud matoucí, ačkoliv v souladu s dosavadní praxí označuje 4. měsíc roku 2020. Nakonec to ale bude měsíc květen a ne duben, který bude spojen s nejnovější verzí systému založeného na sestavení 19041.207. 
 
 
Microsoft chce už brzy zpřístupnit novou verzi systému pro Insidery, kteří si žádají tzv. Release Preview. Později pak bude zpřístupněna veřejnosti, ale pevné datum zatím nebylo stanoveno a i kdyby bylo, nedalo by se na ně spoléhat. I pak bude třeba si novou verzi nainstalovat ručně, neboť nelze spoléhat na to, že ji Windows Update hned nabídne.
 
Co se týče nových funkcí a celkově novinek, které se objeví v nové verzi, ty přestaly být přidávány do seznamu už v listopadu předchozího roku. Čili to, co se objevilo později, se stane součástí až některé z příštích verzí systému. Od té doby se nové funkce ladí a vychytávají chyby, i když s problémy i tak lze počítat, ostatně bez potíží se neobejdou ani běžné bezpečnostní aktualizace a záplaty obecně. Stačí se podívat na výpis nejnovějších zpráv o systému Windows.
 
 
A co nového nám tedy Windows 10 May 2020 Update nabídne? Bude to například funkce Cloud Reset využívající instalaci systému uloženou v cloudu, o níž se psalo už loni v létě. Nejde o to, že by v cloudu bylo uloženo i nastavení systému, natož pak aplikace či data. Jde o přímé stáhnutí instalačních souborů od Microsoftu, aniž by se využily lokálně uložená data, která by ostatně mohla být poškozena.
 
Dále tu budeme mít integrovaný linuxový kernel, který umožní virtualizovaně provozovat různé aplikace po boku aplikací pro Windows, a to se slibem mnohem vyššího výkonu v porovnání s nástroji Linux Subsystem. Kernel také bude průběžně aktualizován. 
 
Změní se také uživatelské rozhraní pro vyhledávání pro lepší navigaci a přibudou také nová tlačítka pro rychlé vyhledávání zpráv a předpovědí počasí. Klient Your Phone také dostane nové schopnosti třeba pro okamžitý přenos dat (pouze pro vybraná zařízení) a hráči dostanou DirectX 12 Ultimate s lepší podporou ray tracingu. 
 
 
Zdroj: PCWorld 


reklama