reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.10.2016, Michal Hala, aktualita
Přesněji řečeno v březnu podle jistých příznaků půjdou do výroby, kdy půjdou do oběhu, jisté ovšem není. Takže vám popíšeme, jak se informace o březnu dostala na světlo, a zamyslíme se, co desítky teď potřebují ze všeho nejvíc.
profic (28) | 22.10.201617:58
Z mého pohledu je to systém který používám, používám ho od insider verze. Ano tehdy byla spolehlivá a stabilní.
Dnes vážně nevím.
* Samovolně se mi s aktualizacemi mění nastavení výchozích aplikací
* Odinstalovávají důležité ovladače, jako například síťovou kartu ­(nemít doma víc počítačů fakt nevím, nebýt ITák fakt nevím­)
* Zlobí USB, že musím restartovat, vím co jsou to aktuální ovladače, ale s aktualizací se mi vrátí opět ty nedodělané.
* Aktualizace nejdou standardí cestou vypnout. Nemít aktualizace je cesta do pekel, ale když člověk ví co dělá?
* Hlášky typu ­"něco se stalo­" apod miluje každý ITák, dřívě byl alespoň kód chyby.
* Nedodělané rozhraní pro nastavení čehokoli, část nastavím v modern a druhou polovinu v klasice, to je opravdu postavené na hlavu.
* Aplikace občas přestanou fungovat, aby po několika měsících zase naběhly. Řeknete sw 3­-tí strany, ale spravil to update MS. ­(Asphalt 8­)
* Kombinace SSD s klasickým diskem byla problematická
* Ono to vypadá jako by odcházel HW, jenže pod linuxem není problém.
* Nejhorší je, že již dnes v podstatě není cesty zpět. Proč? Zkuste dnes koupit nový HW který podporuje např Win XP. Vím přešel jsem z Win 7, ale za malou chvíli se jim stane totéž. Je pouze cesta ven.

Aby byl nějaký ten plus:
* Současné Metro mi vyhovuje, i když nemám dotyk.
* Po přeinstalaci se po přihášení nabídnou aplikace, které člověk používal.
* Lehce nižší nároky na HW

Vzpoměl bych si jistě ještě na něco, ale jako donedávna velký fanda Windows 10 se postupně měním v @#$%^ uživatele. Mám takový pocit, že bude hůř. Když si vzpomenu na insider, kde člověk čekal to nejhorší a ono to fungovalo perfektně, vzpomenu si nyní na pořekadlo ­- Když ptáčka lapají ...

Na druhou stranu u M$ je takový standard, každá druhá verze stojí na prd. Myslel jsem že ta verze mimo byla 8 a že 8.1 se za verzi nepočítá. Nejspíše jsem se spletl.

Jo ještě stále jsem fanda Windows 10, vždyť toto píšu z Windows 10, ale hodně skeptický. Jsem schopen hodně překousnout, navíc dnes se své rodině nedivím. Všichni zůstali na Windows 7, včetně koček a psa ...
Odpovědět0  0
elho_cid (169) | 18.10.201611:35
Já bych to tak černě neviděl ­- na 1607 jsem přešel na tabletu ­(původně Win8­) a stolním počítači ­(původně Win7­) a v obou případech k mojí spokojenosti. Pokud něco zlobí, tak spíš HW.
Dneska kdo chce stabilitu, tak musí řešit hlavně ECC paměti a odpovídající profi Xeon procesor.
Spíš bych teda uvítal nové fičury, hlavně lepší spolupráci s W10M.
Odpovědět3  0
Michal Hala (115) | 18.10.201615:10
Já to vůbec nevidím černě. Desítky jsem zavedl všude u sebe i v okolí, kde to jen šlo. :­-­) Jenže statistická pravda je, že zlobí víc, než je z hlediska PR a image a brandu Microsoftu zdrávo... Navíc MS už nemá v OS tak neohrozitelnou pozici jako dřív. To říkám jako fanda, ne jako hater. :­-­)­)­)

A s těmi 26 miliardami vyhozenými oknem, o tom jsem hluboce přesvědčen. Co by se s takovou investicí dalo udělat třeba v mobilech, OS, nebo AI. Škoda si s tím lámat hlavu. No, nakonec jsou to jejich peníze a SN je hlavní šéf. :­-(
Odpovědět0  0
chlustanec (2) | 17.10.201623:36
Win 10 letí oknem a jdu zpět na 7. Nemusím se hrabat ve dvou nastaveních, neotravují mě nesmyslné upozornění a nehlásí mi počítač, že 16gb paměti je málo. U 10 mám pořád pocit, jako bych ani nebyl admin...
Odpovědět0  11
Egeris (5) | 18.10.20168:06
Jo no, jenže 7 za chvíli skončí podpora a co pak? Přejít na 8.1? A až těm skončí podpora, tak co? Protože doufat, že se MS vzpamatuje a místo přidávání neužitečných blbostí konečně opraví stávající chyby, asi nemůžeme.
Odpovědět3  0
alien105cz (119) | 18.10.20168:37
Jasne jak nebude podpora tak se zhrouti svet lol.Ted jsem podruhe letos preinstalovaval win 10 debilni aktualizace akorat zhorsuji beh pc a zabokovavaji system a start windows atd.. hruuuuzaaaa
Odpovědět0  7
Egeris (5) | 18.10.20168:41
No ty LOLe, když skončí podpora, přestanou vycházet aktualizace nejen pro OS, ale i pro aplikace. A pracovat s děravým, neaktualizovaným systémem plným starých aplikací, no asi to není nic pro mě. Tobě ale přeji příjemnou zábavu :D
Odpovědět5  1
Luk Skywalker (510) | 18.10.201613:07
Pohoda, když ještě dost lidí jede na už dost dlouho neaktualizovaných Win XP.
Odpovědět0  0
alien105cz (119) | 19.10.20169:59
Je videt ze jsi na takovem systemu nepracoval aspon 5 let.Takze mas mylnou predstavu.:­) Jinak od win chci to co sami slibuji stabilitu samoopravovani vylepsovani vse co ma mit notmalni system a ne to povypinat predelat hledat kde se mi co vysere atd..Nove auto take sednes a ma slouzit a ne aby jsi resil s nim problemy aby fungovalo spravne.
Odpovědět0  2
krl (71) | 21.10.201621:29
Ale Honzo auto davat za priklad je docela nesmysl. Co ti konkretne na W10 vadí? To co jsi nekde nekdy slysel a nebo te stve, ze jsi nestihl vcas prejit na vsech zarizenich? A nebo mas problem s tim, ze hned jakmile se objevi nejaka prekazka, tak pred ni radeji uhnes zpet do jeskyne nebo dokonce az na strom?
Odpovědět0  1
Pavel Matějka (1578) | 18.10.201611:05
Paměti desítky na stejném stroji potřebují méně, než sedmičky. Zjistil bych si nejdřív,co ji žere ­- obvykle to bývá Chrome s otevřenou stovkou záložek.

"Nesmyslná upozornění­" jdou snadno povypínat, případně jde zrušit celé Centrum akcí.

Takže jako obvykle vidím jen problém mezi klávesnicí a židlí.
Odpovědět9  0
Aldo (14) | 18.10.201613:07
Bude to v tom slůvku, které jste napsal, ­"hrabat­". Není potřeba se v nich hrabat, stačí nastavit co uživatel potřebuje a používat. Přešel jsem na W10 ze sedmiček, na čtyři roky starém ntb, v insider programu, a ani tak mi ani jednou systém nespadl a nedělal ani jiné problémy.
Odpovědět1  0
krl (71) | 21.10.201621:43
chlustanec ­-­-­-­->
Tak podle toho, jak pises, tak taky zadny admin nejsi, to ze mas nastaveny admin ucet pod win z tebe admina neudela, kdyz se nevyznas ani v zakladnich nastavenich. 16GB ram je takove rozumne zakladni mnozstvi pameti se kterym W10 nemaji absolutne zadny problem a vetsine aplikaci take dostacuje.
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.