reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 9 "Threshold" dorazí v dubnu 2015

13.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Windows 9 "Threshold" dorazí v dubnu 2015
Microsoft momentálně připravuje konferenci Build 2014, na níž se má diskutovat řada zajímavých věcí ohledně jeho operačních systémů. Krom Windows 8.1 Update 1 a Windows Phone 8.1 budou tématem i budoucí Windows 8.2 s označením Threshold.
Threshold je kódové označení pro operační systém, který byl nazýván také Windows 8.2, ale nyní se již mluví spíše o Windows 9. O něm se již dříve objevily informace hovořící o návratu klasického Start menu, ale také o jeho sjednocení s dnešními systémy Windows Phone a Windows RT v jeden. Můžeme tedy předpokládat, že se o Threshold již brzy dozvíme více z konference Build 2014, která proběhne na začátku dubna, jak ukazuje následující obrázek.





Zrovna v době konání této konference se mají dostat na trh aktualizace Windows 8.1 Update 1 (GDR1) a Windows Phone 8.1. Microsoft také chce do této doby již dokončit reorganizaci svého vedení, které se prý chce na konferenci zvláště zaměřit na Xbox a Windows Phone. Navíc se očekává také nastínění budoucnosti systému Windows a oznámení, že Windows 9 nám vrátí staré přizpůsobitelné Start menu a také přinese možnost běhu aplikací pro Metro v oknech. Konkrétně má již jít o Metro 2.0, u nějž se Microsoft chce poučit ze zkušeností a námitek uživatelů.

Mluví se také o tom, že před oficiálním vypuštěním Windows 9 na trh nebudou zpřístupněny žádné předběžné verze pro vývojáře. Pro Microsoft jsou Windows 8.X doposud neúspěchem, což chce napravit právě pomocí Windows 9, jež se mají "poprat s novými mobilními trendy, aniž by zklamaly uživatele desktopů a notebooků".

Zdroj: Hexus.net
reklama