reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

X (Twitter) spouští účet XPayments, spekulace o platebním systému se opět rojí

22.1.2024, Milan Šurkala, aktualita
X (Twitter) spouští účet XPayments, spekulace o platebním systému se opět rojí
Dobře víme, že Elon Musk chce ze sociální sítě X udělat síť pro všechno včetně plateb. Spuštění twitterového účtu XPayments tomuto opět o něco více nahrává a spouští další kolo spekulací o novém systému.
Už dlouhou dobu se hovoří o tom, že Elon Musk udělá ze sociální sítě X (Twitter) službu pro všechno, tedy i že bude fungovat jako platební systém. S tím už má zkušenosti, ostatně jeden platební systém X.com založil už před čtvrt stoletím, z čehož následně vznikl PayPal. Koncem loňského roku se objevila informace, že by se tak mohlo stát v první polovině letošního roku, a máme tady další indicii, že se spuštění takového systému patrně opravdu blíží. Na sociální síti X.com se totiž objevil nový účet @XPayments.
 
Toto by nemusel být automaticky oficiální účet připravovaného systému (společnost X Payments už existuje), nicméně fakt, že má zlatý odznak i logo sociální sítě X, stejně jako skutečnost, že XPayments sleduje jen jeden jediný účet, a to právě oficiální účet sociální sítě X, vypovídá, že by mohlo jít skutečně o připravovaný systém Elona Muska. Účet XPayments byl založen letos v lednu a jako takový má nyní přes 108 tisíc sledujících. Prozatím tu není jediný příspěvek. Stále není jasné, kdy a kde všude bude nový systém spuštěn. Také se neví, zda bude podporovat jen klasické fiat měny (a jaké), nebo zda zde budou i některé kryptoměny.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama