reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox 360 bude vypuštěn 22. listopadu tohoto roku

15.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
Xbox 360 bude vypuštěn 22. listopadu tohoto roku
Po měsících intenzivního spekulování přišel Microsoft s oficiálním datem vypuštění své konzole nové generace Xbox 360. Toto dlouho očekávané datum vypustil ve středu v Tokiu na herní přehlídce. Nová vlajková loď Microsoftu tedy bude vypuštěna...
Po měsících intenzivního spekulování přišel Microsoft s oficiálním datem vypuštění své konzole nové generace Xbox 360. Toto dlouho očekávané datum vypustil ve středu v Tokiu na herní přehlídce. Nová vlajková loď Microsoftu tedy bude vypuštěna 22. Listopadu v Severní Americe, v Evropě to bude 2. prosince a japonští hráči si ji budou moci pořídit od 10. prosince. Snaha stihnout Vánoční nákupní horečky je evidentní a není se čemu divit. Minulý měsíc Microsoft řekl, že by nový Xbox 360 měl být ve dvou verzích a to základní model za cenu 299 dolarů a vylepšená verze s větším pevným diskem a bezdrátovým konektorem by stála o sto dolarů více. Společnost chce překonat Sony, která díky prodaným 75,6 milionům PlayStation2 jasně vévodí trhu s konzolami.



Pro porovnání Microsoft prodal svých prvních Xboxů "jen" 19,8 milionů. V době vypuštění nového modelu má však Microsoft jasně navrch, Nintendo Revolution s Sony PlayStation 3 vyjdou až v příštím roce. Microsoft vypracoval i podrobnou analýzu, kde předpovídá, že do konce roku 2006 prodá celosvětově 12milionů Xbox 360, zatímco Sony jen 3,9 milionů PlayStation 3 a Nintendo 2,7 milionů svých Revolution. V době vypuštění je pro Xbox 360 plánováno až 40 herních titulů, mezi nimi i velice oblíbené gamesy typu Final Fantasy XI, Need for Speed Most Wanted, Resident Evil 5 a mnoho dalších. Microsoft to komentuje tím, že hlavní důvod proč si lidé kupují konzole, je kvůli hrám, které jsou specificky dělané na dané herní konzole. Na druhou stranu by mě nepřekvapilo, kdyby Sony snížila ceny svých PlayStation2. Hovoří se o snížení až na $99 a účel je jasný, zkomplikovat Microsoft s jeho Xbox 360 vstup na trh.


Zdroj: news.com.com, www.techreport.com
reklama