reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox Game Bar dostal na PC nové Widgety od jiných firem

8.4.2020, Jan Vítek, aktualita
Xbox Game Bar dostal na PC nové Widgety od jiných firem
Microsoft ohlásil, že Windows 10 a jejich Xbox Game Bar dostávají nové widgety, které připravily ostatní společnosti, a to Razer, XSplit a Intel. Očekávat můžeme navíc další várku, neboť i jiné firmy vyjádřily zájem.
Widgety, čili různé malé utilitky nabízející různé funkce, které si můžeme libovolně přidávat na plochu, známe především z mobilního světa, ale nabízí je také na Xbox Game Bar na PC. Nyní můžeme očekávat, že se jejich nabídka začne rozšiřovat, čímž Microsoft v podstatě naváže na dřívější integraci Spotify. 
 
 
Nové widgety nenabídnou nevídané funkce, ale budou sloužit tomu, abychom nemuseli sahat rovnou po kombinaci kláves Alt+Tab a přepínat se do desktopu. Můžeme si tak potřebné funkce zobrazit navrch samotné hry, kterou tak nebude třeba minimalizovat. Občas to může tak i vyřešit případné problémy, neboť se může stát třeba to, že se hra při použití Alt+Tab zasekne nebo začne mít problémy se zvukem. Pro zobrazení Game Baru se mimochodem používá kombinace Win+G. 
 
 
Nově jsou k dispozici XSplit Gamecaster a Razer Cortex, které si můžeme najít ve Widget Store a nainstalovat. 
 
 
Widget Gamecaster poslouží pro streamování, aniž bychom tak museli přepínat na samotnou aplikaci. Můžeme tak započít a zastavit stream, použít chat, podívat se na nové události a statistiky, atd. Samotný widget také lze konfigurovat tak, aby nám zobrazil pouze důležité funkce a ty opravdu potřebné si můžeme i přilepit na obrazovku, aby byly viditelné i v průběhu hraní. 
 
 
Razer Cortex je další novinka, která poslouží pro nastavení systému pro vyšší výkon, což čítá třeba ukončení procesů a služeb běžících na pozadí, které nepotřebujeme, a které tak zbytečně zatěžují hardware. Můžeme také sledovat nejnovější Paid to Play hry, které nám umožní vydělávat Razer Silver, za něž si pak můžeme vybírat mezi různými odměnami.
 
Od Intelu je tu zase widget nahrazující Graphics Command Center pro nastavení grafiky, respektive tu teprve bude. Přijde v betaverzi ještě v průběhu jara. Microsoft také vyzývá další společnosti, aby i ony začaly pracovat na svých widgetech a k tomu nově nabízí betaverzi svého SDK pro Game Bar.
 


reklama