reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi uvádí audio brýle MIJIA Smart Audio Glasses, váží 38 gramů

12.4.2023, Milan Šurkala, aktualita
Xiaomi uvádí audio brýle MIJIA Smart Audio Glasses, váží 38 gramů
Novinkou na trhu audio brýlí je model společnosti Xiaomi, MIJIA Smart Audio Glasses. Novinka přináší možnost bezdrátového poslouchání hudby přes Bluetooth a podle výrobce má zajistit výdrž na 10 hodin poslechu.
Bezdrátová sluchátka mohou mít nejrůznější tvar a jedním z nich je i tvar brýlí. Takové audio brýle pak mají reproduktory zabudované v nožičkách blízko uchu, takže se nemusíte nic strkat do uší, zároveň je tu ale nemožnost plně potlačovat okolní hluk, což je pro vyšší bezpečnost nositele vlastně i dobře. Novinkou na tomto trhu je MIJIA Smart Audio Glasses od společnosti Xiaomi. Přesto je tu systém AI, který má funkci potlačování okolního hluku do jisté míry zvládat.
 
Xiaomi MIJIA Smart Audio Glasses
 
V nožičkách mají vedle reproduktorů také mikrofon, takže by měly zvládnout i telefonní hovory. Ovládání se pak děje přes 30mm dotykový panel (na obou nožičkách). Tím je možné měnit hlasitost, pozastavit přehrávání, je také možné vytvářet si pomocí mobilní aplikace vlastní dotyková gesta. Ta také umožní brýle najít, pokud jde ztratíte. Podporuje hlasové ovládání pomocí asistenta Xiao AI. Kompatibilní jsou s operačními systémy iOS, Android, macOS a Windows. Mají baterii, která vydrží na 10 hodin poslechu, resp. na 7 hodin hovoru. Jejich hmotnost činí 38,1 gramu. Na tyto brýle byla uspořádána crowdfundingová kampaň na Xiaomi Youpin. V předprodeji budou stát 799 juanů (v přepočtu 2500 Kč), později bude cena 899 juanů (2800 Kč).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama