reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi Yeelight: barevné LED žárovky

30.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Xiaomi Yeelight: barevné LED žárovky
Společnost Xiaomi se už neorientuje jen na výrobu mobilních zařízení. Nedávno představila svou IP kameru a nyní vysílá na trh další zařízení, které se může stát součástí Internetu věcí. Jde o chytrou žárovku Yeelight.
Xiaomi Yeelight Smart Lightbulb tak svým způsobem navazuje na dříve představenou IP kameru Xiaomi Yi, která byla na trh uvedena letos v dubnu. Nové žárovky již najdeme v e-shopu XiaomiForSale.com, ovšem za cenu 1117 Kč (41 eur), což není zrovna nízká cena. Co za ni ale dostaneme?





Že jde o chytré žárovky, tak není divu, že je budeme moci ovládat dálkově přes chytrý telefon. Pomocí něj budeme moci nastavit intenzitu osvětlení i barvu, kterou si budeme moci libovolně namíchat a změnit si tak atmosféru v místnosti. Bude také možné žárovky naprogramovat na automatické zapnutí či vypnutí dle potřeby, takže tu bude i nějaká spotřeba v pohotovostním režimu, a to pod 0,3 W.





Barevné LED v žárovce Yeelight mají vydržet svítit až 20.000 hodin, což je cca 2,3 roku nepřetržitého svícení. Zpráva ani specifikace na stránkách prodejce neudávají, jakou svítivost můžeme od této žárovky očekávat. Uveden je pouze příkon 6 W a také to, že vedle barevných LED jsou tu i čistě bílé s teplotou 6000K, ale jiné zdroje uvádí svítivost 500 lumenů. Instalace je snadná, neboť Yeelight využívá standardní závit E27 a její rozměry jsou 50 x 104,5 mm (průměr x výška).

Pro nastavení žárovky využijeme zařízení s Androidem a aplikaci Smarthome, která umožní ovládat i jiná zařízení Xiaomi pro chytrou domácnost. Aplikaci překládá z čínštiny česká komunita MIUI (www.MIUIos.cz).

Zdroj: TZ Xiaomi
reklama