reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Yakumo Delta X – pohodlná navigace v landscape módu

13.7.2005, Pavel Bureš, aktualita
Yakumo Delta X – pohodlná navigace v landscape módu
Společnost Yakumo inovovala svou produktovou řadu o kapesní počítač Delta X. Jedná se o PDA s rychlejším procesorem, vylepšeným GPS modulem a 25 MB datovým úložištěm. Použitým operačním systémem je WM 2003 SE, RAM je stejně jako u modelu...
Společnost Yakumo inovovala svou produktovou řadu o kapesní počítač Delta X. Jedná se o PDA s rychlejším procesorem, vylepšeným GPS modulem a 25 MB datovým úložištěm.

Použitým operačním systémem je WM 2003 SE, RAM je stejně jako u modelu 300 GPS 64 MB. Celkového úložného prostoru je ale více, neboť PDA obsahuje ještě 25 MB flashdisk, data na něm uložená se nesmažou ani při hardresetu. Procesor je středně rychlý Intel XScale 312 MHz. Doufejme jen, že zvládne překreslovat mapy dostatečně rychle.



Zajímavá je otočná anténa, díky níž by neměl být problémem používat PDA jako navigační prostředek i v landscape módu. GPS modul SIRF III dovoluje sledovat současně 20 kanálů. Co se týče přesnosti a rychlosti, je na tom SIRF III o něco lépe než starší navigátory, ale zčásti se jedná o propagační trik (20 satelitů současně, k dobré navigace postačí již 5-6).


O připojení k jiným přístrojům se stará mini USB konektor, stejný jako např. u digitálních fotoaparátů.

Displej má rozlišení 240 x 320 bodů, 65 tisíc barev. Paměť lze rozšířit MMC a SD kartami (max. 1 GB, dle Trinio). Bluetooth nehledejte, musíte si vystačit s infračerveným portem. Baterie je typu Li-Ion 1 350 mAh a je možné ji vyměnit. PDA váží 169 gramů.


Zaváděcí cena se pohybuje okolo 12 tisíc, uvidíme, jak rychle bude klesat. Yakumo Delta X není nejmodernějšími technologiemi vybavené zařízení, ale PDA střední třídy určené méně náročným zákazníkům, kteří místo Bluetooth či Wi-Fi využijí spíše navigační schopnosti.

PDA nabízí např. Trinio za 12 007 Kč s DPH.
reklama