reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Yenkee Shotgun: perforovaná herní myš za pár stovek

3.8.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Yenkee Shotgun: perforovaná herní myš za pár stovek
Značka Yenkee přinesla cenově dostupnou herní myš, která si od dražší konkurence vypůjčila proděravělý design pro snížení hmotnosti. I tento model pro méně náročné hráče využívá programovatelná tlačítka a RGB podsvícení.
Yenkee sice nepatří k tradičním značkám herních periferií, ale to neznamená, že by si na českém trhu nenašla své místo. Jedná se o oblíbenou volbu zejména mezi hráči se striktně omezeným rozpočtem. Za pozornost rozhodně stojí nejnovější produkt v kategorii počítačových periferií, kterým se stala herní myš Shotgun YMS 3030BK/3030WE. Rozšiřuje nabídku myší s perforovaným povrchem, tedy dírami umožňujícími snížit celkovou hmotnost. V tomto případě se ručička váhy zastavila na hodnotě 75 g, což z ní sice nečiní rekordmana, ale přesto patří mezi lehčí herní myši. Některým hráčům potom může děrování pomocí při pocení dlaně, neboť přímý kontakt kůže s plastovým povrchem je menší než u běžných myší.
 
 
V neposlední řadě můžeme brát perforovaný povrch jako zajímavý design prvek. Výrobce totiž pod otvory integroval RGB podsvícení, které si uživatel může plně přizpůsobit nebo vypnout, pokud by působilo rušivě. K tomu poslouží software v češtině, který je zdarma dostupný na oficiálních stránkách. V uživatelském rozhraní se nabízí také možnost nastavovat makra, změnit citlivost myši nebo programovat tlačítka, kterých myš obsahuje celkem sedm. Nechybí ani možnost měnit hodnotu DPI přímo během hry pomocí snadno přístupných tlačítek v blízkosti rolovacího kolečka. Maximum představuje citlivost 6 400 DPI, kterou podporuje použitý senzor 6651IC. Výrobce uvádí také další parametry, jako je frekvence snímání 1000 Hz nebo akcelerace 22G.
 
 
Použity byly spínače Huano, které obecně platí za levnější a o něco méně spolehlivou alternativu ke spínačům Omron. Vzhledem k ceně myši ovšem byly některé ústupky nutné, neboť v kategorii do pětistovky byste myš se špičkovými parametry hledali marně. Nový hlodavec od značky Yenkee měří 123 x 67 x 40 mm a svým mírným prohnutím pro zlepšení ergonomie nahrává spíše pravákům, pro které bude držení v dlani nepochybně mnohem pohodlnější než pro leváky. Spojení s počítačem nijak nepřekvapí, zajišťuje jej totiž textilně opletený USB kabel o délce 170 cm. Kromě zde zobrazené černé varianty se myš prodává také v neméně zajímavém bílém provedení.
Yenkee Shotgun YMS 3030BK/3030WE (konkrétní označení se liší podle barevné varianty) si můžete v českých obchodech pořídit za cenu od 399 Kč včetně DPH, patří tedy mezi vůbec nejlevnější myši s perforovaným povrchem.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama