reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube Super Díky nyní v 68 zemích: pro podporu oblíbeného youtubera

30.4.2022, Milan Šurkala, aktualita
YouTube Super Díky nyní v 68 zemích: pro podporu oblíbeného youtubera
Super Díky jsou ne až tak dávno zavedenou formou, kterou mohou sledující na platformě YouTube přímo přispět svým youtuberům. Nyní se program rozšiřuje na celkový počet 68 podporovaných zemí, kam patří i Česká republika.
Přispěli byste youtuberovi za pro vás hodnotné video?
V anketě šlo hlasovat od 30.4.2022 do 30.5.2022. Počet hlasujících: 26
Ano27 %
Možná38 %
Ne35 %
Platforma YouTube nabízí youtuberům několik možností, jak monetizovat svůj obsah. Dnes jsou reklamy jen jedním z desíti způsobů, přičemž jeden z ne až tak dávno zavedených jsou Super Díky (Super Thanks), které nahradily starší metodu Viewer Applause. Super Díky jsou jednou z metod patřící do rodiny Super, kde je např. i Super Chat nebo Super Stickers.
 
YouTube logo
 
Jako většina věcí, i Super Díky se postupně zavádějí a obvykle byly nejprve k dispozici jen ve vybraných zemích. Nyní jsou už v 68 státech a mezi nimi je i Česká republika. Sledující mohou svým oblíbeným youtuberům (nebo obecně autorům videí, která je zaujala, nějak jim pomohla, je pobavila...) přispět od 2 do 50 USD, resp. ekvivalent v lokální měně a tvůrci obsahu tak mohou finančně pocítit podporu od svých fanoušků. Součástí je animace v GIFu ukazující jejich podporu i zvýrazněný komentář u videa. Youtubeři by nicméně neměli čekat, že se tímto závratně navýší jejich příjmy. A co vy? Přispěli byste svému oblíbenému youtuberovi nebo někomu, kdo vytvořil video, které se vám hodilo a pomohlo vám?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama