reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

YouTube údajně testuje 4K jen pro předplatitele a reklamní bloky

3.10.2022, Milan Šurkala, aktualita
YouTube údajně testuje 4K jen pro předplatitele a reklamní bloky
Server YouTube podle příspěvků na Internetu zkouší nové způsoby, jak přesvědčit uživatele, aby přešli na předplatné YouTube Premium bez reklam. Vedle jiného formátu reklamních bloků to může být i rozlišení 4K a vyšší jen pro předplatitele.
Který formát reklam byste na neplaceném YouTube uvítali více?
V anketě šlo hlasovat od 3.10.2022 do 3.11.2022. Počet hlasujících: 7
Časté, ale krátké reklamní přestávky29 %
Zřídkavé, ale dlouhé reklamní přestávky71 %
Je běžné, že nejrůznější služby testují jiné formáty na vybraném vzorku uživatelů a zjišťují, jak by se taková změna mohla uchytit ve větším měřítku. Podle vláken na Redditu to vypadá, že se uvažuje nad dvěma významnými změnami. Tou první by mohlo být rozlišení 4K a vyšší dostupné jen pro předplatitele služby YouTube Premium, kterou dosud používá velmi málo uživatelů (zhruba 1 %). Objevily se totiž screenshoty, kde bylo 2160p dostupné jen pro Premium a vybízelo k placenému upgradu.
 
YouTube Premium
 
Další změna, která nás pravděpodobně čeká, je větší množství reklam najednou. YouTube už dnes dává obvykle dvě reklamy na začátek videa. Někteří uživatelé se ale setkali i s 10 nepřeskočitelnými reklamami najednou v průběhu dlouhého videa. Tyto reklamy jsou ale samy o sobě krátké a YouTube chce posunout službu blíže k tomu, co známe u televize, kde jsou delší reklamní bloky. Uživatel by tak musel strpět dlouhý reklamní blok, na druhou stranu by jich bylo méně, tedy by k přerušování videa docházelo méně často než dnes. Která forma by se vám líbila více?
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama