reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zapomeňte na Catalyst, přichází AMD Radeon Software Crimson

2.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Zapomeňte na Catalyst, přichází AMD Radeon Software Crimson
Nedávno se objevila zpráva, že AMD chystá další hlavní verzi ovladačů ve stylu Omega Drivers, které přišly přibližně před rokem. Ty by měly dorazit, ale především půjde o to, že AMD nahradí klasický Catalyst Control Center, kterému tedy už zvoní hrana.
AMD Radeon Software Crimson je právě tím softwarem, který nahradí klasické Catalyst Control Center. AMD přitom slibuje, že si chystá "redefinované, propracované a nadupané" ovladače pro naše grafické karty a APU s čipy Radeon. Upozorňuje přitom, že software je stejně důležitý jako hardware a právě nový software má být jednoduchý, výkonný, intuitivní, inovativní a funkční.





Software Radeon Software Crimson tak nabídne nové grafické uživatelské rozhraní, které se spustí daleko dříve než Catalyst Control Center, a to ani ne za sekundu. To ostatně AMD měřilo na slabém počítači HP Pavilion DM1 s APU E-350 a 3 GB RAM, kde CCC startoval dlouhých 8 sekund. Přepracováno pak bude celé nastavení, herní manažer a vůbec všechno.





AMD nám toho zatím o svém novém softwaru vedle ód na jeho uživatelské rozhraní neprozradilo, a tak je těžké si z tohoto popisu udělat obrázek. Dozvíme se ale i to, že Game Manager umožní optimalizovat nastavení na jedné obrazovce, abychom měli vše na očích a nemuseli se přepínat mezi více taby. Optimalizovat budeme moci nastavení každé jednotlivé hry.





Vylepšení se dočká také funkce Overdrive pro přetaktování karet, která také umožní změnit nastavení parametrů pro každou hru zvlášť, to samozřejmě vedle globálního nastavení. Pak nebude chybět ani volba video profilů a nastavení technologií AMD FreeSync, Virtual Super Resolution či Eyefinity, přičemž jedna stránka nás bude informovat o všem.

AMD zatím neprozradilo, kdy můžeme nový software Radeon Software Crimson očekávat. Bylo pouze uvedeno, že bude vypuštěn ještě před koncem tohoto roku. Dle posledního obrázku s označení verze by to mohlo být ještě v tomto měsíci. Zde si můžete stáhnout celou prezentaci, v níž AMD představuje nový software.

Zdroj: TZ AMD
reklama