reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zdrojáky Gwentu už unikly na web, Cyberpunk 2077 je nabízen v aukci

11.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Zdrojáky Gwentu už unikly na web, Cyberpunk 2077 je nabízen v aukci
CD Projekt v úterý přiznal, že hackeři provedli útok na jeho systémy a ten byl úspěšný. Nepotvrdil však, zda byly opravdu zcizeny zdrojové kódy k několika hrám včetně nového Cyberpunku 2077. 
Nyní je už zřejmé, že výhružky hackerů nebyly plané a ti mají v ruce opravdu zdrojové kódy ke hrám od CD Projekt Red. To se týká třetího dílu Zaklínače plus jeho jisté nevydané verze, Cyberpunku 2077 a karetního Gwentu. A právě zdrojáky Gwentu už byly zveřejněny, nejspíše jako ukázka toho, že útočníci opravdu mají čím disponovat, neboť souběžně s tím nabízí v aukci zdrojové kódy Cyberpunku 2077. 
 
 
Zdrojové kódy byly nejdříve zveřejněny na serveru Mega.nz, který je nedlouho poté smazal, ovšem to už bylo samozřejmě pozdě a nyní se data už nekontrolovatelně šíří všude možně. Server CyberNews se k datům také dostal a může potvrdit, že jde o skutečnou věc, čili o zdrojáky Gwentu. 
 
 
Není tak důvod si myslet, že útočníci nedisponují také zdrojáky ostatních her, o nichž mluví. Útok se přitom evidentně stal někdy v průběhu uplynulého víkendu, čili stanovená lhůta 48 hodin, během níž se měl CD Projekt pokusit o domluvu, už tak dávno uplynula. CD Projekt ostatně o nic takového ani nestál
 
K datům Gwentu byl připojen také soubor readme.txt, v němž se píše, že v průběhu dnešního dne budou zveřejněna další data, zatímco mezitím se v aukcích už nabízejí zdrojáky titulů Thronebreaker, Witcher 3, Cyberpunk 2077 a onou zmíněnou nevydanou verzí třetího Zaklínače byla evidentně Witcher 3 RTX. Je tak možné, že na ní si CDPR zkoušeli RTX technologie ještě před jejich využitím v Cyberpunku 2077, anebo si ji snad opravdu chystají pro trh?
 
 
Z uvedených informací to také vypadá, že za útokem může být skupina ruských hackerů, neboť aukce má být spouštěna dnes ve 13:00 Moskevského času, ale to může být pochopitelně jen snaha tvořit falešné stopy. V ukradených datech se také nemusí skrývat jen herní zdrojové kódy, ale dle CyberNews i REDengine, na němž je založen Zaklínač i nový Cyberpunk 2077.


reklama