reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zhrzený bývalý řidič autonomních vozů Waymo záměrně způsobil nehodu

16.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Zhrzený bývalý řidič autonomních vozů Waymo záměrně způsobil nehodu
Jeden z bývalých řidičů autonomních aut Waymo byl vyhozen za problémy s bezpečností. A očividně právem, protože si svou frustraci vybil pomstou a tím, že později přinutil autonomní vůz společnosti nabourat.
Někteří lidé to nemají v hlavě moc v pořádku a to je i případ 31letého Raymond Tanga. Ten byl zaměstnancem společnosti Genesis10, která firmě Waymo dodává řidiče pro její autonomní vozy. Tang byl ale před rokem vyhozen, protože nesplňoval "vysoké bezpečnostní standardy" a pozdější vývoj situace i ukázal, že byl opravdu poněkud mimo. Svou zášť proti bývalým zaměstnavatelům si totiž vybil pomstou. Stalo se tak ve Phoenixu, Arizoně.
 
Auto Waymo
 
Tang 30. ledna letošního roku vzal svou Mazdu 3 a začal vybržďovat jeden z autonomních vozů. Pořád se kolem něj motal, sledoval ho, občas ho vybrzdil, až to při jednom z manévrů přehnal a bezpečnostní řidička, která tehdy řídila vůz Waymo (ten nebyl v autonomním režimu), se už nestačila vyhnout srážce. Zda by to autonomní řízení zvládlo lépe, těžko říci. Nehoda naštěstí nebyla vážná a šlo spíše o ťukanec, přesto skončila v nemocnici pro ošetření svých zranění a astmatické problémy. Tang byl zatčen a obviněn.
 
 
Incident zachytila kamera vozu a krátký výsek z ní se objevil i na internetu. Není to navíc zdaleka první incident s těmito vozy. Mnozí robotiku nenávidí, a tak Waymo už nějakou dobu bojuje s píchlými pneumatikami nebo i vyhrožováním střelbou.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama