reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC Inspire Studio: sněhobílé mini PC s RTX pro tvůrce

21.1.2020, Jan Vítek, aktualita
ZOTAC Inspire Studio: sněhobílé mini PC s RTX pro tvůrce
ZOTAC si jako specialista na výrobu počítačů malých rozměrů připravil i specialitku pro tvůrce obsahu, kteří by rádi využili technologie spojené pod platformou NVIDIA Studio. Můžeme tak očekávat i vysoký výkon karet GeForce RTX.
Právě ZOTAC nedávno začal nabízet malé profesionální pracovní stanice založené na procesorech Intel Xeon a grafice NVIDIA Quadro, ovšem ne každý potřebuje takovýto hardware, jehož výběr se velice podepíše na ceně výsledného PC. Mohou jim stačit běžné desktopové komponenty, které v tomto případě reprezentuje osmijádrový a 65W procesor Intel Core i7-9700 a grafická karta GeForce RTX 2060 Super. V obou případech tak jde o desktopové komponenty.
 
 
ZOTAC Inspire Studio SFF nepřichází na trh jako obvykle v podobě barebone, čili základních systémů, které budeme muset ještě dovybavit nebo nechat dovybavit. Nabízeny jsou ale v různých konfiguracích s až 32 GB paměti DDR4 a pak výrobce nabízí až 512GB NVMe SSD v kombu s Intel Optane coby cachovacím SSD a pro "studená" data tu bude až 2TB pevný disk. 
 
 
Konektivitu zajistí dva 1Gb/s ethernetové porty (oba s kontrolerem Killer), anebo také Wi-Fi 6 na modulu s Bluetooth 5 (opět Killer, přesněji AX1650). Dále tu máme rozhraní USB s porty A i C, tři výstupy DisplayPort 1.4 a jeden HDMI 2.0b, čtečku SD karet a 3,5mm audio. 
 
 
Z pohledu na rozmístění portů na zadní straně to vypadá, že ZOTAC prostě jen použil běžnou kartu GeForce RTX 2060, ovšem bez záslepky. Ta tak může vyfukovat horký vzduch i kolem svých portů ven a nasávat čerstvý skrz děravý vrchní panel skříně. 
 
ZOTAC své Inspire Studio nabízí s předinstalovanými Windows 10 Pro a také ovladači NVIDIA Studio. O cenách a dostupnosti se zatím neví téměř nic, a to krom toho, že tyto produkty přijdou na trh později v tomto roce. 
 
Zdroj: Anandtech


reklama