reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zotac představil herní počítač VR GO 2.0 v batohu

10.11.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Zotac představil herní počítač VR GO 2.0 v batohu
Počítače pro virtuální realitu, které můžete pohodlně nosit na zádech, jsou stále raritou. Zotac ovšem uvedl už druhou generaci svého modelu VR GO, který přichází s novějšími procesory a upraveným designem.
Honkongská společnost Zotac patří k průkopníkům „batohových počítačů“. První generace modelu Zotac VR GO byla představena před bezmála dvěma lety, a nyní tak údajně uzrál čas k uvedení nástupce. Připomeňme si, že cílem není přinést počítat pro časté cestování, ale k používání v kombinaci s VR headsety jako Oculus Rift nebo HTC Vive. Jelikož ještě nějaký čas potrvá, než se na trhu objeví bezdrátové brýle, přišli výrobci s alternativním způsobem, jak si nerušeně užívat virtuální realitu, aniž by hrozilo riziko zakopnutí či zamotání do kabelů. Na celém konceptu vlastně není nic složitého. Jedná se o relativně kompaktní herní PC, které lze připojit k připravenému batohu, přičemž zůstanou přístupné všechny porty i chlazení. Z toho vyplývá, že počítač lze v případě potřeby používat jako běžný desktop.
 
 
Zotac VR GO 2.0 přichází s upraveným designem, který zahrnuje barevné podsvícení Spectra 2.0 s řadou přizpůsobitelných efektů. Počítač o trochu zhubl, což se projevilo snížením hmotnosti ze 4,95 na 4,7 kg. Nošení na zádech by tedy mohlo být o něco pohodlnější. O výkonnostní boost se postará šestijádrový procesor Intel Core i7-8700T na architektuře Coffee Lake. To ej vlastně jediná výrazná změna v hardwaru, jinak totiž zůstala v nabídce 16G operační paměť DDR4, grafická karta Nvidia GeForce GTX 1070 nebo 240GB M.2/PCIe SSD (s možností rozšíření o 2,5" SATA disk). Celkový počet portů se sice snížil, ale novinkou je rozhraní USB Type-C. Kromě něj počítač nabízí šestici USB 3.0, dvojici HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, Gigabit Ethernet a samostatné 3,5mm jacky pro sluchátka i mikrofon.
 
 
Pro bezdrátovou konektivitu jsou připraveny technologie Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 5.0. Stejně elegantně jako u minulé generace zůstaly vyřešeny baterie. K dispozici jsou dvě 86,4Wh (6 000mAh) baterie, které lze vyměňovat bez nutnosti vypínání PC. Obě baterie by v součtu měly nabídnout výdrž 1,5 hodiny, což je méně než u předchůdce. Zotac VR GO 2.0 je dodáván s předinstalovaným operačním systémem Windows 10 Pro (místo Windows 10 Home). Na americkém trhu by se tento počítač pro virtuální realitu měl objevit co nevidět, ale cena zatím oznámena nebyla. Dodejme, že první generace stála 2 000 dolarů, v přepočtu bezmála 46 000 Kč bez DPH. A nástupce rozhodně nebude o mnoho levnější.
 


reklama