reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zotac Zbox CI622 Nano: tiché barebone mini PC s procesory Comet Lake

25.6.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Zotac Zbox CI622 Nano: tiché barebone mini PC s procesory Comet Lake
Pokud sháníte malý počítač, který vás nebude rušit při práci svým chlazením a využívá nejaktuálnější procesory od Intelu, vaše přání splnila společnost Zotac. Právě v její nabídce se objevil tento model, který je prodáván jako barebone.
Ačkoliv se na trhu nedávno objevilo první mini PC s procesory AMD, nadvláda Intelu bude ještě dlouho pokračovat. Naopak můžeme v následujících týdnech a měsících očekávat spoustu nových a inovovaných modelů, které budou využívat 10. generaci procesorů Intel Core. Jedním z nich se stal Zotac Zbox CI622 Nano, který vsází na čipy z rodiny Comet Lake-U určené primárně pro notebooky. Po stránce výkonu tedy nové mini PC nebude žádné „dělo“, ale za velkou výhodu může řada uživatelů považovat pasivní chlazení – při práci tedy nebudou rušeni ventilátorem. Svým designem novinka připomíná dva roky staré modely CI660 Nano, které využívaly 8. generaci procesorů Intel Core.
 
 
Na trhu se objevil Zbox CI622 Nano s dvoujádrem Intel Core i3-10110U na 2,1 GHz. Náročnější zákazníci si mohou počkat na verzi se čtyřjádrem Intel Core i7-10510U, která ponese označení Zbox CI662 Nano. Konfigurace se šestijádry zatím nebyla oznámena, takže pro vyšší výkon se budou muset zájemci poohlédnout jinde. Další komponenty než procesor v novém mini PC nenajdeme, výrobce je totiž dodává jako barebone, aby si je zákazník mohl osadit hardwarem podle svých představ. K dispozici jsou dva sloty SODIMM, které podporují až 32GB operační paměť DDR4-2666. SSD nebo HDD lze potom vložit do 2,5" slotu.
 
Místo pro dedikovanou grafickou kartu podle očekávání chybí, uživatel se tak bude muset spolehnout na integrovanou Intel UHD Graphics. Ani přesto by počítač neměl mít problém s připojením ke dvěma 4K monitorům. K tomuto účelu lze využít výstupy HDMI 2.0 a DisplayPort 1.2, ale tím nabídka portů nekončí. Zbox CI622 Nano obsahuje také dvojici USB 3.1 Type-C, čtveřici USB 3.1 Type-A a jeden USB 3.0 Type-A. Nechybí ani dva konektory Gigabit Ethernet, Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.0, čtečka SD karet 3v1 nebo audio konektory pro sluchátka a mikrofon. Mini PC se vyznačuje rozměry 204 x 129 x 68 mm a je kompatibilní s držáky standardu VESA.
 
Zotac Zbox CI622 Nano s Core i3-10110U lze aktuálně předobjednat na Amazonu za 400 dolarů, v přepočtu asi 9 500 Kč bez DPH. Zbox CI662 Nano s Core i7-10510U nejspíš na trh dorazí o pár týdnů později, a samozřejmě bude k dispozici za vyšší cenu. Dostupnost na českém trhu zatím nebyla upřesněna.
 


reklama