reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zvukové čipy Creative získávají na popularitě u výrobců motherboardů

25.7.2005, Milan Šurkala, aktualita
Zvukové čipy Creative získávají na popularitě u výrobců motherboardů
Firma Creative Labs je známa zvukovými kartami Sound Blaster, které jsou na trhu již přes deset let a stále jsou na špičce. Bohužel pro výrobce přídavných zvukových karet, a tedy především pro firmu Creative Labs, nastal nepříznivý vývoj,...
Firma Creative Labs je známa zvukovými kartami Sound Blaster, které jsou na trhu již přes deset let a stále jsou na špičce. Bohužel pro výrobce přídavných zvukových karet, a tedy především pro firmu Creative Labs, nastal nepříznivý vývoj, když výrobci základních desek začali integrovat na motherboardy zvukové čipy. Ty sice nebyly tak kvalitní jako PCI zvukovky SB či jiné, přesto mnoha uživatelům postačují a rázem tak začal Sound Blaster mírně upadat v zapomnění i přes stálou inovaci v podobě karet Live!, Audigy a dalších.



Sound Blaster Live! však podle Creative Labs i přes své stáří sedmi let poskytuje vysoce kvalitní zvuk, který předčí integrované čipy i nové HD Audio. Toho jsou si vědomi i výrobci desek a tak začínají integrovat na své desky i vysoce kvalitní čipy SB Live! 24bit. Jako příklady mohou posloužit desky Gigabyte GA-G1915P, MSI u svých desek K8N Diamond a P4N Diamond, Shuttle pak u desky SD31P a od podzimu také u desek SD11G5, SD35P a M1000.

Čip Sound Blaster Live! 24bit podporuje 24bit/96kHz audio, 7.1 zvuk s technologií EAX.Speciální sada softwaru pak obsahuje "vychytávky" typu Bass Boost, Multi-Band Graphic Equalizer, Audio Clean-Up a další.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama