reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

3DMark Port Royal: jak jej zvládá dnešní hi-end?

17.12.2018, Jan Vítek, aktualita
3DMark Port Royal: jak jej zvládá dnešní hi-end?
3DMark Port Royal by měl být schopen vymačkat maximum z moderních počítačů vybavených kartami GeForce RTX. Podívejme se na to, jak se mu to daří s hi-endem, a to navíc velice slušně přetaktovaným. 
3DMark Port Royal přijde na trh 8. ledna, a to v rámci aktualizace s cenou 3 dolarů, případně jako součást nově pořízeného balíku 3DMark Advanced Edition za 30 dolarů, anebo zdarma pro majitele 3DMark Professional Edition. Je to tak dobře načasováno akorát před startem CES 2019, na němž by se také mohly představit nové grafické karty GeForce RTX 2060. Od nich očekáváme stejnou výbavu jako od ostatních RTX, čili jádra RT i Tensor, ale samozřejmě jich bude méně, a tedy s nižším výkonem. 
 
 
Ten se ani zdaleka nebude moci srovnávat s tím, co na akci GALAX GOC 2018 v Ho Či Minově Městě předvedly karty Galax RTX 2080 Ti, které si vzali do parády profesionální overclockeři. Ti už se mohli předhánět v tom, kdo docílí vyššího skóre v testu 3DMark Port Royal a do čela se přitom dostal Tobias "Rauf" Bergström, který dokázal GPU své karty vyhnat na tak 2640 MHz a paměti na 2088 MHz. To samozřejmě není možné bez opravdu výkonného chlazení, takže tento test si jako obvykle vyžádal tekutý dusík. 
 
 
Rauf stejně jako ostatní využil procesor Intel Core i9-9900K, a to na desce ASRock Z390 Phantom Gaming-ITX/ac a v testu Port Royal dosáhl v rozlišení 1440p skóre 11069 bodů. 
 
 
Co se týče snímkovací frekvence, ta se i na takovémto hardwaru pohybovala jen na průměrných 51,25 FPS, takže je zřejmé, že test Port Royal je opravdu náročný. Je samozřejmě v podstatě jedno, jestli v 3DMarku má hi-end sestava 50, nebo 300 FPS, ostatně před řadou let jsme byli zvyklí spíše na slideshow než na plynulý obraz testů. Důležité je především to, aby test byl i do budoucna konzistentní a výsledky opravdu odpovídaly výkonu dané sestavy. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama