reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Predator Cestus 335 nabízí dotazovací frekvenci 2000 Hz

28.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Acer Predator Cestus 335 nabízí dotazovací frekvenci 2000 Hz
Jak to vypadá, výrobci herních periferií mají další důvod ke tvorbě nových modelů. Tentokrát jde především o myši a zvyšování dotazovací frekvence, což platí i pro novou Predator Cestus 335 od společnosti Acer. 
Technicky vzato by se mohli snažit vysokou dotazovací frekvencí zaujmout i výrobci klávesnic, které to spíše ještě čeká (průkopníkem je v tomto případě Corsair). Nyní jde ovšem o nejnovější hit herních myší, jako je například nová Asus ROG GLADIUS, Corsair DARK CORE RGB PRO nebo právě Predator Cestus 335 od firmy Acer. Všechny tyto modely mají společnou maximální dotazovací frekvenci 2000 Hz na svém rozhraní, přičemž obvyklý standard herních periferií je 1000 Hz.
 
 
To tak znamená, že taková myš dokáže až 2000x za sekundu počítač informovat o pozici kurzoru, stisku tlačítka, apod. Je tak jasné, že dle marketingových oddělení výrobců půjde o zcela nepostradatelnou funkci pro ty, kteří potřebují mít na své straně výhodu v multiplayerových střílečkách, jež jim zajistí vítězství. Tím samozřejmě netvrdíme, že tu žádná výhoda nebude, ostatně snížení vstupního zpoždění se vždy hodí, ale jsou tu i jiné důležitější faktory, než je výhoda ve zlomcích milisekund.
 
Zda jde o reálnou výhodu, nebo spíše o placebo efekt, se bavit nebudeme, ovšem i dle upozornění firmy Asus tu bude jistý a zcela reálný dopad na využití systémových zdrojů. Výrobce totiž uvádí, že jeho Predator Cestus 335 bude "lépe pracovat s výkonným PC", přičemž dle Tom's Hardware se na sestavě s procesorem Ryzen 7 3700X ukazovala až 10% zátěž při využití myši Corsair Sabre RGB Pro. Ta má ovšem dotazovací frekvenci až 8000 Hz a sám její výrobce pro takový případ doporučuje alespoň Ryzen 7 2700X či Core i7 9700. S využitím 2000Hz dotazovací frekvence bude zátěž procesoru pochopitelně nižší. 
 
 
Predator Cestus 335 je založena na senzoru PixArt 3370 s rozlišením 19.000 DPI, nabízí celkem deset programovatelných tlačítek s využitím softwaru Acer QuarterMaster, spíše decentní RGB podsvícení a také kolečko, které má pod sebou tři tlačítka - klasický stisk a pak naklopení doleva či doprava. 
 
O ceně či dostupnosti se Acer zatím nezmínil. 


reklama