reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer XB280HK: první 4K LCD s NVIDIA G-Sync

23.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Acer XB280HK: první 4K LCD s NVIDIA G-Sync
Společnost Acer se pochlubila prvním LCD monitorem, který nabídne rozlišení 4K / Ultra HD a přitom využívá technologii NVIDIA G-Sync pro synchronizaci výstupu grafické karty s monitorem. Jde tedy především o herní LCD.
Pokud tedy máte doma sestavu, pro niž nebude rozhýbání her v rozlišení Ultra HD (3840 x 2160) velký problém, pak se můžete podívat na nabídku společnosti Acer. Ta připravila herní monitor XB280HK, který má jako první nabídnout takto vysoké rozlišení v kombinaci s technologií NVIDIA G-Sync. Ta poslouží k synchronizaci výstupu grafické karty GeForce s monitorem, takže bychom se neměli koukat na "roztrhané" snímky. Jde tedy o hardwarovou obdobu V-Sync, která však pracuje daleko lépe, přičemž dokáže redukovat i input lag.





Acer XB280HK dále nabízí technologie Flicker-less a Low dimming, které mají chránit oči před únavou tím, že zabrání poblikávání obrazu a nabídnou možnost nastavení nižší úrovně podsvícení než obvykle. Co se týče dalších specifikací, pak pozorovací úhly jsou 170° v obou směrech, což ukazuje na technologii TN.

Ve výbavě monitoru pak je i rozhraní DisplayPort 1.2 a také hub se čtyřmi porty USB 3.0. Stojan monitoru nabídne naklopení obrazovky v rozmezí -5 až 35 °, pak také rotaci obrazovky (120 °) a pak můžeme panel také zvednout o 150 mm. To je zatím vše, co Acer o tomto monitoru prozradil.

Acer XB280HK má dorazit ještě v tomto kvartálu na trh po celém světě, a to včetně Evropy, takže se o něm brzy dozvíme více.

Zdroj: TZ Acer
reklama