reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AI vytvořila "umělý" podcast Joea Rogana se zesnulým Stevem Jobsem

14.10.2022, Milan Šurkala, aktualita
AI vytvořila "umělý" podcast Joea Rogana se zesnulým Stevem Jobsem
Umělá inteligence posouvá možnosti svých schopností a nyní se nám postarala o "falešný" podcast, ve kterém hovoří umělý Joe Rogan a již dávno zesnulý Steve Jobs. Jejich vymyšlené interview si můžete poslechnout na internetu. 
Joe Rogan má snad nejpopulárnější podcast na světě (Joe Rogan Experience). Jeho rozhovory mají obvykle 2 až 3 hodiny a za svou kariéru jich natočil už téměř 1900. Velmi slavným se stal např. ten s Elonem Muskem, kde kouřili marihuanu. Nyní se objevil další díl, ale tak trochu neoficiální. Vlastně v něm vůbec není Joe Rogan a ani jeho host, dokonce ani za jeho tvorbou není Rogan. O hlasy obou protagonistů se totiž umělá inteligence. Jde o projekt společnosti Play.ht, která poskytuje služby v oblasti syntetické tvorby hlasu. Součástí toho je i zajímavá propagace pomocí projektu podcast.ai, kde byl vytvořen falešný rozhovor dvou lidí.
 
Fake Steve Jobs
 
V tomto případě je to již zmíněný podcaster Joe Rogan s více než 11 let zesnulým Stevem Jobsem. Pokud jde o Rogana, zde bylo trénovacích dat více než dost, z jeho podcastů se dá čerpat téměř neomezeně, a tak je jeho umělý hlas dosti realistický. U Jobse to bylo trochu horší, tam těch nahrávek zas tolik není a čerpalo se např. z různých keynote a interview. Jeho hlas tak sice zní také dost dobře, místy je ale stále trochu "robotický". Celé umělé "interview" má 19 minut a sami můžete posoudit, jak dalece se dostaly schopnosti dnešní umělé inteligence. Ta vytvořila také doprovodný obrázek Steva Jobse.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama