reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akcie AMD poskočily poté, co velká banka přiznala svou chybu

7.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Akcie AMD poskočily poté, co velká banka přiznala svou chybu
AMD si muselo velice těžce vybojovat opětovnou důvěru investorů a institucí, které pro ně připravují doporučení. Firma ale už ukázala, že je ve skutečně dobré pozici pro další růst, což uznali i v Morgan Stanley s tím, že se mýlili. 
Analytikové v Morgan Stanley byli jedni z největších skeptiků ohledně vývoje firmy AMD a asi si nechtěli přiznat, že ta skutečně dokáže Intelu zavařit a vzít si zpět to, co bylo ztraceno během éry Bulldozeru. AMD se přitom nedávno vrátilo do žebříčku S&P 500 díky výraznému růstu tržeb a nyní má připraveno velice silné 7nm portfolio, které už během několika týdnů vrhne na trh a také se chystá spolupracovat se Samsungem
 
 
V Morgan Stanley přitom firmě AMD dlouho nevěřili a měli stanovenou cílovou hodnotu akcií na pouhých 17 USD. Nyní analytikové přiznali, že takto opatrný přístup byl chybný, i když prý měli v "některých aspektech pravdu". Mezi ty se počítají především finanční výsledky za posledních 12 měsíců, k čemuž se dá říci asi tolik, že jiné vysoce hodnocené firmy jako Samsung a NVIDIA na tom v tomto ohledu byly daleko hůře. 
 
Banka tak zvýšila cílovou hodnotu akcií na 28 USD, což můžeme považovat za velice výrazný nárůst, který zákonitě přitáhl pozornost investorů, takže akcie firmy AMD zakrátko vzrostly z 29,30 USD na 31,80 USD. Jsou tak už téměř na hodnotě z loňského září před velkým propadem, který právě postihl i mnoho jiných firem z PC průmyslu. To se třeba právě o NVIDII říci nedá, však ta se v září už téměř blížila hodnotě 300 dolarů za akcii, což byl bezesporu výsledek kryptotěžební mánie, a tato hodnota jí nyní opět klesla ke 140 dolarům. 
 
Analytikové z Morgan Stanley ale také varují před přílišným nadšením, které by mohlo hodnotu akcií neúměrně nafouknout a mluví konkrétně o příliš velkém krátkodobém optimismu. Poukazují na to, že už nyní je hodnota akcií firmy AMD vysoká na to, jaké jsou její tržby, marže a výdělky na akcii. V porovnání s Intelem je taková hodnota pětkrát vyšší, ale v tom se odráží i růstový potenciál AMD. 
 
Zdroj: CNBC


reklama