reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akcie Tesly padají, šéf pro finance odešel po měsíci

8.9.2018, Milan Šurkala, aktualita
Akcie Tesly padají, šéf pro finance odešel po měsíci
Nátlak na Teslu a Elona Muska je obrovský, a tak není divu, že to mnozí ze společnosti nejsou schopni unést. Z Tesly tak odchází dva důležití lidé, šéfka HR i šéf účetního oddělení. Svět také řeší Muskovo kouření marihuany v rádiu.
O Tesle se poslední dobou hodně mluví a není to vždy pozitivní. Musk se pod nátlakem začíná psychicky sypat a dělá stále více kontroverzních kroků, které podkopávají důvěru v jeho schopnost vést Teslu a automobilku obecně. To se projevuje také v ceně akcií, která padá směrem dolů. Šéfka společnosti pro HR Gabrielle Toledano totiž oznámila, že se po dovolené už do společnosti nevrátí a Tesla tak přišla o jednu významnou osobu. Není ale jediná.
 
Elon Musk
 
Před pouhým měsícem od 6. srpna začal ve společnosti pracovat Dave Norton na pozici ředitele účetního oddělení (chief accounting officer), v podstatě šéf přes finance a účetnictví. Uběhl sotva měsíc a už podává rezignaci na svou funkci. Dle jeho slov se s Teslou nerozchází ve zlém, nemá žádné neshody s vedením. Říká však, že veřejná pozornost na Teslu a jeho osobu jsou enormní a totéž se týká i požadavků v rámci společnosti (patrně tedy to, jak moc je pod drobnohledem Elona Muska).
 
Na tato oznámení už reaguje i hodnota akcií společnosti. Zatímco před týdnem končila na $302, ve čtvrtek už byla jen $281 a páteční obchodování bylo zakončeno na hodnotě pouhých $263 (v after-marketu se pak cena začala zlehka zvedat). 
 
 
Svět ale také hodně diskutuje Muskův poslední rozhovor s Joe Roganem v rádiu, kde kouřil marihuanu (tzv. blunt). Lépe řečeno to jen zkusil, nicméně Musk je znám tím, že své problémy se spaním řeší Ambienem a je podezření, že si pomáhá i rekreačními drogami. I to se podepisuje na tom, že důvěra v něj postupně klesá. Na rozhovor se můžete podívat na YouTube, má přes 2,5 hodiny.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama