reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Arduino Nano RP2040 Connect už se vyrábí, jak vypadá?

11.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Arduino Nano RP2040 Connect už se vyrábí, jak vypadá?
Spolupráce mezi Arduinem a Raspberry už přinesla své ovoce v podobě prvních Arduino Nano RP2040 Connect, čili miniaturních Arduin založených na křemíku od Raspberry. Snad se tak v dohledné době už dostanou na trh.
Arduino Nano RP2040 Connect bylo ohlášeno v lednu a my ho můžeme vidět jako lépe vybavené Raspberry Pi Pico. Oba tyto produkty jsou založeny na čipech Raspberry, ovšem novinka bude mít výrazně lepší výbavu v podobě Wi-Fi, Bluetooth, 9osého IMU senzoru a mikrofonu. 
 
 
První RP2040 už přitom sjely z výrobních linek, takže už tu nemáme pouze neurčitý render, ale hotovou věc. Jde o obvyklý formát s postranními konektory, na které si můžeme napájet piny pro zapojení do nepájivého pole. 
 
RP2040 je založen na dvou jádrech ARM Cortex-M0+ s 264 kB vlastní RAM a podporou až 16 MB Flash. Jeho deska obsahuje 26 pinů rozhraní GPIO, z čehož je 23 digitálních a zbylé 3 jsou analogové, což se může hodit třeba pro napojení potenciometru či teplotních čidel. Dále tu je 2x UART, 2x I2C, 2x SPI až 16 PWM kanálů, atd.
 
Arduino Nano RP2040 Connect bude mít ale na rozdíl od Raspberry Pi Pico jen třicet GPIO pinů namísto čtyřiceti, ale na druhou stranu je tu výše zmíněná výbava navíc a především jde o to, že zákazník bude mít lepší výběr. Oba počítače ale bude moci programovat pomocí Arduino IDE či Arduino Create anebo využít MicroPython. 
 
Zatím ale stále nevíme, kdy bude Arduino Nano RP2040 Connect a na jakou cenu přijde. 
 
Zdroj: Arduino


reklama