reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Arm čeká vstup na burzu, ale ještě dříve masivní propouštění

16.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Arm čeká vstup na burzu, ale ještě dříve masivní propouštění
Bloomberg odvolávající se na oběžník, s jehož obsahem se podělil jeden ze zaměstnanců firmy Arm, mluví o tom, že společnost SoftBank se chystá propustit značnou část pracovníků ještě před vstupem Armu na burzu. 
Společnost Arm by nyní už v podstatě mohla být součástí NVIDIE, ovšem proti této akvizici se postavily regulační úřady a bylo zřejmé, že i kdyby ty nakonec přece jen svolily, řízení by trvalo už moc dlouho a NVIDIA by ho nestihla dokončit ani v rozšířeném termínu. NVIDIA si tak půjde svou cestou a Arm vlastněný firmou SoftBank Group čeká IPO, čili prvotní emise akcií a vstup na burzu. Stále je tu otázka, jak to bude s Arm China, která se dá označit za vzbouřenou divizi, jíž hraje do rukou čínské obchodní právo, ovšem nyní se dozvídáme něco jiného. 
 
 
Zatím nemáme tyto počty oficiálně potvrzené, ale dle informací od Bloombergu čeká Arm propuštění 12 až 15 procent pracovní síly ve Spojeném království a Spojených státech. Půjde tak až o cca 1000 zaměstnanců, přičemž inženýři mohou být v klidu, neboť jich se propouštění týkat nemá, ostatně pokud by Arm/SoftBank provedl v této době takovou neuváženou věc, mohl by jí pouze litovat. Po takových inženýrech propuštěných jen kvůli nadstavu by přitom jistě velice rád sáhl třeba Intel, který právě ve Velké Británii začal budovat tým pro vývoj GPU. 
 
Propouštění by tak nemělo nijak ovlivnit vývoj produktů firmy Arm, čili především nových procesorových mikroarchitektur. 
 
Není přitom výjimečné, že se firmy před vstupem na burzu snaží z hlediska pracovní síly zeštíhlit. Firma Arm, ačkoliv propouštění nepotvrdila, už dříve uvedla, že se neustále snaží udržovat svůj byznys plán, aby našla ten správný balanc mezi příležitostmi a náklady. A to se dle Armu bude bohužel týkat i navrhovaného propouštění napříč celosvětovou zaměstnaneckou základnou. Čili i dle firmy Arm se propouštět bude, jen nebyla zatím potvrzena výše uvedená čísla. 


reklama