reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock vydá své první nereferenční Radeony Navi do dvou týdnů

30.7.2019, Jan Vítek, aktualita
ASRock vydá své první nereferenční Radeony Navi do dvou týdnů
Mnozí zájemci o Radeon RX 5700 XT nebo slabší RX 5700 čekají na to, co předvedou AIB partneři firmy AMD, čili jaké nereferenční modely dostanou na trh a především kdy to bude. Dle ASRock už by to nemělo dlouho trvat.
První zprávy mluvily o tom, že nereferenční verze Radeonů generace Navi přijdou v polovině srpna, ovšem v případě firmy Asus by to mělo být až v září. Tato firma přitom patří mezi největší výrobce grafických karet, a tak jsme se mohli ptát, zda září nebude nakonec platit obecně. Nebude, protože ASRock už oznámil a potvrdil, že své verze dodá na trh někdy během druhého srpnového týdne, čili zhruba ve dvoutýdenním horizontu. 
 
 
Konkrétně to tedy bude alespoň jeden model, a sice Radeon RX 5700 XT Challenger, přičemž ASRock vysloveně uvádí, že nebude pouze představen, ale rovnou i vypuštěn na trh. 
 
 
Společnost ASRock máme přitom zafixovanou jako menšího výrobce v porovnání s firmami MSI, Asus či Gigabyte, ovšem jako takový se obvykle o to více snaží. Řadu inovací základních desek začal nabízet jako první, i když to může být z velké části i důsledek agresivního marketingu. Jistě ale bude také přinejmenším mezi prvními firmami, které nabídnou nereferenční verze Radeonů RX 5000. Kdy však budou následovat další verze od ASRock, a to konkrétně Phantom Gaming a Taichi, to se teprve uvidí, stejně jako v případě slabšího modelu Navi, čili RX 5700. 
 


reklama