reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Comet Lake-S jsou na světě, ukázalo se nové Core i5 se pro patici LGA 1159

30.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Comet Lake-S jsou na světě, ukázalo se nové Core i5 se pro patici LGA 1159
Rozhodně to nevypadá, jako by procesory Comet Lake-S měly vstoupit na trh až někdy v plném rozkvětu jara, jak tvrdily nedávné zprávy. V poslední době se ostatně roztrhl celý pytel informací o této generaci. 
Můžeme očekávat, že Intel své Comet Lake-S představí nejspíše již příští týden na CES 2020 a bude se snažit je co nejdříve dostat na trh, a to zvláště pak nové 10jádrové modely. Chystá si ale celou novou generaci, v jejímž případě nebude chtít otálet, protože konkurence nespí a chystá další generaci Ryzenů, která Intelu dle všeho přidělá ještě mnohé další vrásky než ta třetí. 
 
 
Intel tak bude chtít dostat na trh jednak nové desetijádrové procesory Core a vedle nich také nové řady Core i5 a Core i3, které na rozdíl od Coffee Lake nabídnou Hyperthreading, a tedy i celkově vyšší výkon. Zvyšovat se také budou pracovní takty, a to už opravdu na maximum s tím, že mít přehled o všech těch možných turbech bude ještě těžší než dříve. 
 
Na prvním snímku můžete vidět vzorek procesoru Comet Lake-S. To ale nemusí znamenat, že jde o nějakou ranou podobu těchto procesorů, ostatně inženýrské vzorky jsou běžně rozesílány i recenzentům a v takovém případě jde už v podstatě o to samé, co se objeví v obchodech. V tomto případě ale zřejmě o takový procesor ještě nejde, ale není k tomu daleko. 
 
Vyfocený procesor nese označení QSRK, čili jde o tzv. Qualifying Sample, který by se správně neměl dostat na veřejnost, na což ukazuje obvyklé oblé logo, ovšem bez nápisu Intel uprostřed. Takový procesor by tedy měl být už v podstatě hotový a víceméně odpovídat vzorkům, které jsou rozesílány pro testy, snad možná až na mírné změny v taktech. 
 
 
Máme tu také snímek obrazovky s otevřeným CPU-Z a správcem úloh, přičemž jde o šestijádrový procesor s výchozím taktem 3 GHz, což by mohl být Core i5-10400 či 10500, anebo prostě nějaká neklasifikovaná verze nového Core i5. Ukazuje se, že konfigurace pamětí cache zůstává stejná a ještě jednou se potvrzuje, že Core i5 budou mít 6 jader a Hyperthreading. 
 
Dále se ale dozvídáme, že nová patice asi nebude mít 1200 pinů, takže nepůjde o LGA 1200, ale o LGA 1159. To nám nakonec může být zcela jedno, pokud má platit, že stejně budeme potřebovat novou desku. Comet Lake-S také využijí integrovaná GPU série UHD 700 a povětšinou pak UHD 730. Velké změny oproti UHD 620 ale očekávat nelze. 
 
Zdroj: wccftech 


reklama