reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master SK621: mechanika s Bluetooth

9.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master SK621: mechanika s Bluetooth
Cooler Master si připravil malou mechanickou klávesnici, která se bude hodit především do obývacího pokoje k HTPC nebo prostě tam, kde oceníme její rozměry a vedle nich rovněž rozhraní Bluetooth. 
Cooler Master SK621 je označována za 60% klávesnici, což ve skutečnosti znamená, že je ještě menší než TKL (tenkeyless) verze a nemá ani samostatný středový blok kláves se šipkami. Veškeré klávesy jsou tak v jednom celistvém poli a máme jich tu celkem 65. 
 
 
Jak je také na první pohled jasné, Cooler Master SK621 dostala do vínku RGB LED pro každé tlačítko, což jsou nízkoprofilové verze Cherry MX. 
 
 
Celkově je tak tato klávesnice malá, nízká a nebude ani přehnaně těžká. Slovy čísel to jsou rozměry 293 x 103 x 29 mm při hmotnosti 424 gramů. Do toho je třeba počítat i s bateriemi pro napájení rozhraní Bluetooth a RGB diod. Právě kvůli podsvícení, které si můžeme samozřejmě vypnout, však i přes rozhraní USB C (na straně klávesnice) plně dobitá baterie vystačí na 14 hodin práce. Pokud ji však vypneme, životnost se prodlouží na až 4 měsíce, samozřejmě v závislosti na míře využití. Podsvícení tak bude vhodné zapínat jen když to bude nutné, pokud se nebudete chtít stále odněkud tahat s 1,8metrovým kabelem s konektorem USB A na straně počítače (či nabíječky). 
 
Cooler Master SK621 dále slibuje dotazovací frekvenci 1000 Hz, a tedy i 1ms odezvu. Využivá proecsor Cortex M0 využívající 512 kB vlastní paměti pro uložení nastavení, profilů i maker. Makra můžeme zaznamenávat přímo pomocí samotné klávesnice díky funkci Macro Recording a pro to samé v případě podsvícení slouží Lighting Control. Nechybí ale ani software, s nímž to bude pohodlnější. 
 
Tato novinka bude dostupná "velice brzy" za doporučenou cenu 140 liber, čili asi 4200 Kč. Zájemci o větší model se mohou mrknout na verze TKL SK630 nebo i plnohodnotnou SK650, ovšem již bez Bluetooth. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama