reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooltek W1: pro výkonné sestavy s Mini-ITX

27.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Cooltek W1: pro výkonné sestavy s Mini-ITX
Po společnosti Lian Li si i Cooltek připravuje novou skříň, která je určena pro sestavy založené na základní desce Mini-ITX. A dle pohledu do interiéru této skříně je jasné, že to nemusí být žádné chudinky, ale počítače se slušným výkonem.
Něco podobného si tedy nedávno pod označením PC-Q33 připravila firma Lian Li a celkově vzrůstající počet těchto skříní ukazuje na vzrůstající oblibu malých sestav. Není divu, když leckomu stačí jeden disk či disk plus SSD a mainstreamová grafická karta nebo dokonce integrovaný grafický čip v procesoru, jehož spotřeba, a tedy potřeba chlazení, v posledních letech spíše klesá.





To vše přispívá k rozšiřování malých skříní, jako je i nová Cooltek W1. Její rozměry jsou 356 x 242 x 362 a vyrobena je z ocelového šasi pokrytého hliníkovými bočnicemi a předním panelem. Pravá bočnice pak nese i potřebná tlačítka a konektory, konkrétně dva USB 3.0 a dva audio, přičemž verze W1 Windows nabídne i boční plexi.





Uvnitř je skříň stejně jako PC-Q33 rozdělena na dvě části. Zde je spodná část učena pro zdroj, jenž si bude nabírat čerstvý vzduch zpod skříně. Na dně skříně také můžeme vidět dvě 2,5" pozice pro SSD.





V horní části je pak vše ostatní, a to místo pro základní desku s vysokým procesorovým chladičem a také dvouslotovou grafickou kartu s plným profilem. Ta může být dlouhá až 320 mm. Pro chlazení skříně jsou pak připraveny dva 140mm ventilátory umístěné vepředu a vzadu a nakonec zbývá přední šachta pro až čtyři pevné disky.

Cooltek W1 tedy může být základem pro výkonné a malé PC. Ze zprávy jsme se ale už nedozvěděli, jaká bude její cena a kdy dorazí na trh.

Zdroj: techPowerUp
reklama