reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair ukázal mechanickou klávesnici s RGB podsvícením

7.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Corsair ukázal mechanickou klávesnici s RGB podsvícením
Již dříve jsme se mohli dozvědět, že společnost Cherry připravuje nová tlačítka Cherry MX, jejichž podsvícení může hrát všemi barvami a že první společností, která nabídne hotové produkty, bude Corsair. Nyní se již můžeme podívat na výslednou klávesnici.
Cherry MX RGB, tedy tlačítka vybavená třemi LED, díky nimž si u každé klávesy zvlášť budeme moci namíchat libovolnou barvu, byla představena již před měsícem. Jejich výhodou mělo být také kromě libovolné barvy také to, že se nebude podsvícena pouze polovina klávesy, jako tomu bylo doposud, ale celá její čepička. To dá výrobcům volnost v umisťování popisků, které by měly být viditelné všude na klávese stejně.




- klikněte pro zvětšení -


Corsair tedy na CES 2014 již ukázal hotovou klávesnici, kterou založil na známém modelu Vengeance K70. Tvar a rozložení klávest tedy zůstal stejný, pouze se obměnily vnitřnosti a především tlačítka za Cherry MX RGB, které uživateli umožní si vybrat v široké paletě 16,8 milionu barev, alespoň dle nabízeného nastavení.





Nicméně stále jde o koncept a ne o hotový produkt, jehož se máme dočkat až v druhé polovině tohoto roku. Corsair také slibuje nastavení podsvícení u každé klávesy zvlášť, což bylo otázkou vzhledem k tomu, že LED mají být umístěny na desce pod klávesami a ne v samotných tlačítcích. K dispozici pak nemá být jeden typ klávesnice, ale rovnou tři - Cherry MX Red, Cherry MX Brown a Cherry MX Blue. Z toho tak rovněž vyplývá, že tlačítka samotná se téměř nezměnila. Jsou jen z průhledného materiálu a nový bude především plošný spoj pod nimi a samozřejmě také řídicí elektronika.

Corsair při této příležitosti vydal také video, které naznačuje i možnost animace. To zajímavé v něm začne od konce druhé minuty.



Zdroj: TZ Corsair

reklama