reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DJI Mini 2 SE: snižuje cenu, ale přichází o 4K video

12.2.2023, Milan Šurkala, aktualita
DJI Mini 2 SE: snižuje cenu, ale přichází o 4K video
DJI uvedlo nový levnější dron Mini 2 SE. Oproti výchozí variantě sice přichází o 4K video, nicméně snižuje také cenu a zachovává si ostatní výhody dražšího modelu. Váží tak např. 249 gramů, čímž spadá do méně striktní kategorie dronů.
Společnost DJI představila nový dron Mini 2 SE. Vychází z modelu Mini 2, který byl představen na sklonku roku 2020. Zachovává se velmi kompaktní rozměry a nízkou hmotnost 249 gramů, díky čemuž v některých zemích spadne do méně striktní kategorie dronů. Má stejný 1/2,3" snímač CMOS se schopností fotit 12MPx snímky, nicméně může natáčet max. jen 2.7K video. To je právě zásadním rozdílem proti Mini 2, který uměl i 4K. Kamera je umístěna na 3osém gimbalu zajišťujícím stabilní záběry.
 
DJI Mini 2 SE
 
Dron vydrží být ve vzduchu nanejvýš 31 minut a může se stabilně vznášet ve větru do rychlosti 10,7 m/s (38,5 km/h). Využívá přenosovou technologii DJI O2 a nabídne klasické režimy pro ovládání jako start a přistání jedním stiskem tlačítka, stabilní vznášení se na jednom místě i vrácení se domů, máme zde funkce QuickShots i Panorama. Cena byla stanovena na 369 USD (Mini 2 je za 449 USD), Mini 2 SE Fly More Combo je pak za 519 USD, prodej bude zahájen 22. března. Je však zajímavé, že stránky s produktem z webu výrobce prozatím zmizely.
 
DJI Mini 2 SE
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama