reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EA konečně nabízí Firestorm pro Battlefield V, plánují však propuštění stovek lidí

27.3.2019, Jan Vítek, aktualita
EA konečně nabízí Firestorm pro Battlefield V, plánují však propuštění stovek lidí
Electronic Arts je jedna z dnešních mamutích herních firem, které je zazlíváno, že skupuje herní studia, značně ovlivňuje jejich tvorbu a v případě neúspěchu nemá žádný problém je poslat do propadliště dějin. Co se to děje nyní?
Herní studia se v poslední době nemají zrovna špatně, i když to samozřejmě neplatí pro všechny. Activision v tomto roce stačili propustit na 800 lidí, aby se ušetřilo na nákladech a nyní se k podobnému kroku odhodlali také v EA. V jejich případě to bude výrazně nižší číslo a asi 350 zaměstnanců přijde o práci napříč několika odděleními, a to z celkového počtu cca 9000 lidí. 
 
 
Společnost Activision se o svém propouštění snažila spíše mlčet, ale od EA se dozvídáme podrobnosti, a to přímo od výkonného ředitele Andrewa Wilsona. Dozvídáme se tu obvyklou věc, že snižování stavů je důležitý krok v přípravě na příležitosti a výzvy, které firmu teprve čekají. Wilson také mluví o měnícím se světě, s nímž se musí změnit i samotná jeho firma, takže v jeho případě by mělo jít spíše o snahu vedoucí k restrukturalizaci, než o prosté šetření na výplatách. 
 
Bylo by zajímavé mít přehled o tom, kterých konkrétních pozic se propouštění týká, aby se mohlo případně potvrdit to podezření, že EA se nějakým způsobem připravuje na nástup streamovacích služeb, jako je v poslední době tolik zmiňovaná platforma Google Stadia
 
Dozvíme se pouze to, že změny se týkají i marketingových a nakladatelských týmů a že EA také sníží stavy v Japonsku a Rusku, kde se bude snažit posílit svou přítomnost jiným způsobem. Ostatně právě i marketingu by se streamovací služby měly dotknout, neboť pokud se prosadí, způsob distribuce her se výrazně změní ve prospěch modelu předplatného na úkor běžného kupování kopií.  
 
 
Další novinka se už týká titulu Battlefield V, který má nově k dispozici režim Firestorm ohlášený už v minulém roce jako další na motivy Battle Royale. V jedné instanci se bude pohybovat až 64 hráčů na mapě Halvøy, která je 10x větší než ta dosud nejrozsáhlejší mapa ve hře. Hráče donutí se k sobě postupně přibližovat uzavírající se kruh ohně a ti budou moci k přesunům využívat všemožné prostředky včetně vrtulníku. 
 
Uvidíme, zda se EA a DICE podaří s tímto režimem prorazit, ostatně jeho nástup přichází po uvedení titulu Apex Legends z vlastních řad společnosti, se kterým bude muset Firestorm také soupeřit. EA tak dobře ví, proč při této příležitosti snížili cenu základní verze Battlefieldu V na polovinu, ale to se z nějakého důvodu netýká verze pro PS4. K dispozici je také přístup na Origin Access, a to v základní verzi za 5 dolarů měsíčně nebo 30 ročně. 
 
Zdroj: Kitguru


reklama