reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic Games Store umožní vyhledávat a nabídne další novinky

12.3.2019, Jan Vítek, aktualita
Epic Games Store umožní vyhledávat a nabídne další novinky
Epic Games Store odstartoval zprudka, alespoň co se týče dopadu na trh, kde měl ještě donedávna neotřesitelnou pozici Steam. Z hlediska funkcí je však platforma firmy Epic velice chudá, ale postupně se zlepšuje. 
Epic Games Store není jako obchody společností EA nebo Ubisoft, které v nich nabízí hlavně své tituly. Společnost Epic chce nabídnout obecnou platformu pro prodej her a konkurovat především Steamu, kterému už dokázala ukrást jeden ze zásadních titulů pro tento rok, a sice Metro Exodus. Samotný obchod ale začal v podstatě jen jako seznam her na jedné stránce s možností si je nainstalovat pomocí klienta a tím to haslo. Nenabízel ani možnost vyhledávat mezi dostupnými hrami, která byla dříve ostatně stejně zbytečná, protože jich v nabídce nebylo moc. Společnost Epic tak odstartovala velice agresivně, ale aby se svým obchodem dosáhla na rozmanitost Steamu a bohatost jeho funkcí, k tomu povede ještě velice dlouhá cesta. 
 
 
Nicméně společnost Epic prý plánovala spustit svůj obchod už řadu let, takže by to měla mít alespoň promyšlené, když už nedokázala přijít rovnou s funkční platformou, kde by hráči už nyní mohli třeba diskutovat o problémech spojených s prodávanou hrou a nemuseli k tomu využívat třeba právě Steam. Epic k tomu také uvedli, že plány na spuštění obchodu urychlil úspěch hry Fortnite, takže možná právě proto je tato platforma ještě hodně nedopečená. 
 
Nyní tu už máme alespoň funkci pro vyhledávání, která je sice obecně nutná, ovšem Epic Games Store stejně aktuálně nabízí jen cca 30 her a jejich řady má brzy doplnit osm dalších. S touto nabídkou by tak nyní bohatě stačil i abecední seznam, ovšem ten tu není. Mezi hlavní tituly v nabídce obchodu stále patří jednak The Division 2 a pak Metro Exodus. Zástupce Saber Interactive pak jasně uvedl, jaká je motivace vývojářů nabízet své hry v tomto obchodě. Jde prostě o nabízený podíl 88 % z prodeje her, který jim půjde do kapsy. Díky tomu se Saber odhodlali snížit cenu World War Z ze 40 na 35 USD. 
 
Tim Sweeney z Epic Games zase v rozhovoru pro MCV uvedl, že "poslední zbytky starého prodejního modelu her se rozpadají" a Epic chce nejen nabídnout vyšší podíl vývojářů, ale plánuje také udělovat finanční pobídky.
 
Ochod se má brzy vyvinout z "verze pro nabídku 50 her" ve "verzi pro 250 her", čili v tomto roce bychom měli postupně vidět nové funkce uzpůsobené vyššímu počtu titulů v prodeji. Epic si také uvědomují, jako roli dnes hrají sociální sítě jako vektory pro prodej her. To platí zvláště v Koreji a Číně, kde se pro to uplatňují služby WeChat, KakaoTalk či QQ. My teprve uvidíme, co to bude pro vývoj samotného Epic Games Store znamenat, ovšem je z toho patrná jedna zásadní věc. Epic nechtějí vytvořit obchod po vzoru Steamu. 
 
Zdroj: Hexus.net 


reklama