reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic Games už hlásí exkluzivní nabídku pro svůj herní obchod

13.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Epic Games už hlásí exkluzivní nabídku pro svůj herní obchod
Herní exkluzivita je velice silná zbraň, pokud ovšem jde o kvalitní tituly. Velice úspěšně s ní bojuje Sony PlayStation a nyní ji vytáhnou také Epic Games pro svůj zbrusu nový obchod. Jaký mají kalibr? 
Herní obchod firmy Epic Games byl spuštěn sotva před pár dny a ve své úvodní verzi nabídl jen několik titulů, že nebylo ani nutné tvořit jejich abecední seznam nebo nabízet funkci pro vyhledávání. Už nyní ale byly ohlášeny i exkluzivní hry, čili takové, které bychom neměli najít v nabídce žádných jiných obchodů. To je jedna věc, ale druhá je ta, zda po takových hrách vůbec štěkne pes. 
 
 
Samotní Epic Games stále ještě mohou být opilí úspěchem své hry Fortnite, respektive jejího režimu Battle Royale. Podařilo se jim to, o co se snažila i řada jiných společností, a sice ukrást úspěch PUBG. Nyní se Fortnite řeší z mnoha úhlů, a to i z pohledu domácího násilí a patologického hraní. Holt jsme dříve zanedbávali tak maximálně školu a zdravý pohyb, dnes se to týká i manželek a vlastních dětí. 
 
My se ale nyní chceme bavit o tom, jak se pod palbu dostal stále ještě dominantní Steam. Útok nyní vedou platformy, které necílí ani tak na hráče, jako spíše na zákazníky z řad herních studií a vydavetelství, jimž nabízí vyšší podíly ze zisku. Epic Games to mají v poměru 88/12 a blockchainová platforma Robot Cache nabídne dokonce 95/5, čili si z utržených peněz nechá pouze 5 procent. 
 
Nabídka Epic Games zlákala dokonce už šest vývojářů, kteří jsou ochotni v daném obchodě nabízet své hry exkluzivně. Zmínit můžeme akční RPG Hades od Bastion, adventuru Ashen a očekávaný indie titul Super Meat Boy Forever chystaný na příští duben. Jako čtvrtá je to budovatelská hra Satisfactory od Coffee Stain Studios, autorů simulátoru kozy (Goat Simulator), kteří už ze Steamu stačili smazat příslušné stránky hry. Pátá je vesmírná střílečka Rebel Galaxy Outlaw a nakonec to je Genesis Alpha One od Team17 (autoři série Worms), která sice bude podobně jako předchozí zmíněná hra multiplatformní, čili i v konzolové podobě, ale PC verze bude k dispozici pouze u Epiců. 
 
Otázka je, co Epic Games nabídli za tuto exkluzivitu. Nejspíše to bude ještě trošku vyšší podíl z tržeb, ale to nás ostatně ani nemusí moc zajímat. Hráči mohou být rozladěni, že je tu opět další platforma představující zase další aplikaci a rozmělnění jejich digitální knihovny s hrami. Ale na druhou stranu je dobře, že Steam získal další konkurenci.
 


reklama