reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic Store se spojí s Humble a exkluzivně nabídne The Outer Worlds a Control

21.3.2019, Jan Vítek, aktualita
Epic Store se spojí s Humble a exkluzivně nabídne The Outer Worlds a Control
Společnost Epic Games vyhlásila válku Steamu, neboť jinak se to ani už nedá napsat. Dozvídáme se o dalších dvou exkluzivitách, které budou Steamu alespoň na rok upřeny a pak i o propojení s Humble Store. 
V zaměřovači firmy Epic Games je přirozeně Steam jako donedávna neotřesitelná jednička mezi platformami pro prodej her. Ta však s každou exkluzivitou, která se dostane na Epic Games Store utržila ránu, však nepřišla o žádné nepodstatné hříčky, ale o zásadní novinky jako Metro Exodus či The Division 2, kterou má v nabídce pochopitelně ještě Ubisoft. Nedávno jsme se také dozvěděli o Phoenix Point a nyní tu máme nadějnou náhradu Falloutu v podobě The Outer Worlds a také Control od Remedy. Studio Obsidian vyvíjející The Outer Worlds je však už součástí Microsoftu, takže tato hra bude k dostání také v jeho obchodě. Steam ale opět ostrouhá a Gabe Newell si celkem právem může připadat, že se proti němu všichni spikli.
 
The Outer Worlds
 
Ostatně Epic Games nyní ohlašují partnerství s Humble Store, oblíbeným to zdrojem celých balíků (nejen) her prodávaných za hubičku v rámci různých Humble Bundle. Exkluzivity pro Epic Games Store by tak měly být k dispozici i na Humble Store, který si rovněž ponechá tržby a ty bude rozdělovat dle svých pravidel. Pro zákazníky to tedy znamená, že pokud nechtějí využívat platformu firmy Epic v podobě jejích stránek s nabídkou her, nebudou muset, pokud jim ta od Humble nevadí, nicméně na nutnosti využívat klienta Epic pro instalaci a zprovoznění her se asi nic nezmění. 
 
Control
 
Toto partnerství odstartuje tím, že klíče z Humble budou využitelné na Epic Store, a to asi podobně jako si můžeme aktivovat hry pomocí klíčů i na Steamu. Později si už budeme moci propojit účty na Humble a Epic a hry kupovat přímo. 
 
Epic k tomu uvádí, že chce hráčům poskytnout více možností pro koupi her, ale my do ujednání mezi ním a Humble nevidíme, takže neznáme všechny detaily. Je však zřejmé, že cílem je Steam a k jeho zdolání dle firmy Epic vede cesta skrz partnerství s dalšími obchody. 
 
Na co ale stále čekáme, je nějaká reakce Steamu, kterou by dal najevo, že nějaký Epic vůbec existuje a že nehodlá zůstat jen u okopávání kotníků. Epic ještě mimochodem ohlásil další tituly, které budou v dohledné době přidány do jeho nabídky. Jde o Ancestors: The Humankind Odyssey, Beyond: Two Souls, The Cycle, Heavy Rain, Industries of Titan a Kine.
 


reklama