Prime 95
Stáhnul jsem si odtud z downloadu nejnovější Prime a asi po 3 minutách testu se to vyplo a vytvořil se txt soubor results, kde je napsáno přesně:
[Sun Jan 20 14:50:24 2008]
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
M5 is prime! Wd1: 000A000A,00000000
Co s tím? Je to špatný?
[Sun Jan 20 14:50:24 2008]
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
M5 is prime! Wd1: 000A000A,00000000
Co s tím? Je to špatný?
mozes procaku skusit malinko pridat napetie, co by mohlo pomoct k lepsej stabilite ak sa jedna o daky vyssie taktovany model cpu
No, vzhledem k tomu, žr už tak 6 let jede v poho, tak myslim, že to tim nebude.Chtěl jsem stáhnout Everest, ale bohužel mi to pokaždý spadne při extrahování...
EDIT:má základní frekvenci cca 1.66GHz
EDIT2:ale jsou na něm nový wokna, třeba si ,,nezvyk"
EDIT:má základní frekvenci cca 1.66GHz
EDIT2:ale jsou na něm nový wokna, třeba si ,,nezvyk"
nemusi zlobit jen procesor, muze to byt i RAM. zkontroluj kondiky na zakladni desce apod.. vice zde: [thread=4090]FAQ[/thread]
Tak já to projdu krok za krokem a uvidim
EDIT:ten kompl se normalně rozjede s vyteklejma kondikama?NA co tam teda sou když to jede i bez nich.
EDIT:ten kompl se normalně rozjede s vyteklejma kondikama?NA co tam teda sou když to jede i bez nich.
[QUOTE=Janyk1;82740]
EDIT:ten kompl se normalně rozjede s vyteklejma kondikama?NA co tam teda sou když to jede i bez nich.[/QUOTE]
vyteklej kondik muze mit furt nejakou kapacitu, ktera pri dobrem postaveni hvezd staci aby se komp rozjel a "normalne" fungoval (mel sem doma desku co mela par kondiku vyteklych a fungovala naprosto v pohode asi pul roku)
EDIT:ten kompl se normalně rozjede s vyteklejma kondikama?NA co tam teda sou když to jede i bez nich.[/QUOTE]
vyteklej kondik muze mit furt nejakou kapacitu, ktera pri dobrem postaveni hvezd staci aby se komp rozjel a "normalne" fungoval (mel sem doma desku co mela par kondiku vyteklych a fungovala naprosto v pohode asi pul roku)
Co mě přimělo testovat bylo, že mi začaly padat všechny programy, aony tedy padaly i předtím, ale to to nahlásilo aspoň zprávu o chybách, teď se prostě vypnou.V klidu si edituju film z dovolené a ..., píší laboratorku a ... .No ale ten komp sem měl rozebranej a žádnej vyteklé nebo nafóklé kondík sem tam ,,nevygooglil", a to sem se díval všady.A prachu tam moc není páč sem to nedávno čistil.
Jinak k tomu FAQ:
1) přetaktování ne
2)teploty OK
3)kondenzátory a prach OK
4)kontakty a dráty OK, akorát co mi ukazuje speedfan tak zdroj dává dost špatný napětí(no name)
5)ad 4, ale když to vydrželo 6 let?
6)paměti skontroluju asi přes noc nebo tak
7)mám přeinstalovaný wokna, žádný přebytečný periferie ještě ne
8)toto je OK
9)HDD úplně novej
10)nooo......
tak to su teda zvědavej
Jinak k tomu FAQ:
1) přetaktování ne
2)teploty OK
3)kondenzátory a prach OK
4)kontakty a dráty OK, akorát co mi ukazuje speedfan tak zdroj dává dost špatný napětí(no name)
6)paměti skontroluju asi přes noc nebo tak
7)mám přeinstalovaný wokna, žádný přebytečný periferie ještě ne
8)toto je OK
9)HDD úplně novej
10)nooo......
tak to su teda zvědavej
nejvetsi pravdepodobnost je ze za to muze zdroj. skus ho otevrit, imho v nem urcite budou vytekly kondiky. praev ze uz ma svoje let za sebou a jde do ***
Tak zdroj je to jediny do čeho se mě rejpat fakt nechceTřeba bude něco vidět přes fan.
EDIT: jenom kdyby to o něčem vypovídalo tak napíšu hodnoty napětí jak to vidí Speed fan:
+3.3=3.33V
+5=4.80V
+12=11.80V
-12=-12.64V
-5=-5.80V
+5VSB=4.03V
EDIT2:ale špatný je, že to hafo kolísá aj v řádu desetin
teď je třeba -12=-12.86V
EDIT: jenom kdyby to o něčem vypovídalo tak napíšu hodnoty napětí jak to vidí Speed fan:
+3.3=3.33V
+5=4.80V
+12=11.80V
-12=-12.64V
-5=-5.80V
+5VSB=4.03V
EDIT2:ale špatný je, že to hafo kolísá aj v řádu desetin
teď je třeba -12=-12.86V
Tak jak otevřeš PC skříň oděláním bočnice tak otevřeš zdroj odděláním krytky, není se čeho bát
[quote=Janyk1;82769]
[/quote]
Myslíš si, že se zdroj stane nesmrtelným, když dosáhne 6-ti let? Tak to není :)
[quote=Janyk1;82769]
[/quote]
Myslíš si, že se zdroj stane nesmrtelným, když dosáhne 6-ti let? Tak to není :)
Ramky muzes zkusit vyndat ze slotu a vyfoukat, pripadne prehazet va slotech.
Ale na 95% ti odchazi zdroj.... zkus si nekde pujcit jinej a otestuj to.
A popremyslej o koupi novyho zdroje, nevim jakou mas sestavu, ale Fortrony jsou dneska za prijatelnou cenu. Ten noname, co mas ted, muze pri svy smrti sebou vzit pul kompu.
Ale na 95% ti odchazi zdroj.... zkus si nekde pujcit jinej a otestuj to.
A popremyslej o koupi novyho zdroje, nevim jakou mas sestavu, ale Fortrony jsou dneska za prijatelnou cenu. Ten noname, co mas ted, muze pri svy smrti sebou vzit pul kompu.
To by mě až tak nevadilo, aspoň by byl důvod koupit novej :D .Jo, poohlídnu se po nějakým asi 250W jako mám teď, ale fortron, seasonic, corsair nebo tak něco...
EDIT:a co všichni maj proti zdrojům no name, EC apod, dyť tento krásně šlapal 6let a docela potichounku, ten AMD Box hučí víc se mě zdá
EDIT:a co všichni maj proti zdrojům no name, EC apod, dyť tento krásně šlapal 6let a docela potichounku, ten AMD Box hučí víc se mě zdá
No, po důkladném prostudování štítku na zdroji a chvilce googlení mi z toho noname zdroje vyšel stařičkej fortron, ale to je teď jedno, sou asi dost špatný ramky: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je obrázek z memtestu (snad vam to pude otevřít) po 2:28:13 hodinách, no jak vidno stav mého PC je zdá se dosti nezáviděníhodný-ten zdroj, ramky, stáří, chabý výkon, ani ten Prime95 to nerozjede.No hrůza...Jo a nový problém se vyskytl(tady je to teda trochu OT, ale nebudu pokračovat v diskusi novým tématem...), no prostě to občas ,,nejde zapnout"---jak je ta Win XP obrazovka při startování(jezdí 3 kostičky), tak ony tam jezdí třeba 20minut, pak se to sekne a už nic...
njn, to je holt těžký s takovým křápem
njn, to je holt těžký s takovým křápem
Ad ramky: 6 chyb za 2 a pul hodiny neni tak spatny ;) zkus Goldmemory....
Pri startovani winu (pri tech kostickach) imho winy defragmentujou disk. Ta defragmentace se da vypnout, tak to muzes zkusit.... treba to tomu tvymu PC jeste pomuze :p
Pri startovani winu (pri tech kostickach) imho winy defragmentujou disk. Ta defragmentace se da vypnout, tak to muzes zkusit.... treba to tomu tvymu PC jeste pomuze :p
No, po dvou a pul hodinach 6 chyb, ale po 15 minutách tam byly už 4 a pak to ustalo...Ale něco mi říká, že by tam neměla být žádná chyba:runaway
Zdravim. jeste ze se vracim k tomuto tematu.
Mam AMD x2 5000+ BE a zvysil sem nasobic na 15,5 bez navyseni napeti a chtel to otestovat,ale jelikoz s prime sem nedelal tak bych potreboval poradit jak se to vlastne spousti a co popr. nastavit.
Mam AMD x2 5000+ BE a zvysil sem nasobic na 15,5 bez navyseni napeti a chtel to otestovat,ale jelikoz s prime sem nedelal tak bych potreboval poradit jak se to vlastne spousti a co popr. nastavit.