Hledám nějaké neširokoúhlé LCD tak za 5-6 tisíc, na práci (ne na hry, filmy..), přesto by mělo být za tu cenu co nejkvalitnější.
-Takže TN+, na odezvě moc nezáleží, co nejlepší podání barev, DVI, pravděpodobně 19".Co nejlepší polohovatelnost a ergonomie.
pls a dík.
:confused:
EDIT: znáte někdo třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?Jak na tom je?
-Takže TN+, na odezvě moc nezáleží, co nejlepší podání barev, DVI, pravděpodobně 19".Co nejlepší polohovatelnost a ergonomie.
pls a dík.
:confused:
EDIT: znáte někdo třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?Jak na tom je?
Muzu se zeptat proc nesirokouhle?
Protoze za 6k se daji sehnat solidni 22" ws s o tridu vetsim rozlisenim...
Protoze za 6k se daji sehnat solidni 22" ws s o tridu vetsim rozlisenim...
no protože 19" širokoúhlé mají jenom 900px (ale to se ještě dá možná)nebo co na výšku a 22"(ale tohle už se asi nedá) je moc velký na stůl.
[QUOTE=Janyk1;86578] a 22"(ale tohle už se asi nedá) je moc velký na stůl.[/QUOTE]
11cm na sirku oproti 19" nonws :rolleyes:
11cm na sirku oproti 19" nonws :rolleyes:
A co třeba tento? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , tam ta širokoúhlost nevadí (1050px) a větší tak moc není, co ty pozorovací úhly????????Dá se s 160° pracovat???
[QUOTE=Janyk1;86581]A co třeba tento? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , tam ta širokoúhlost nevadí (1050px) a větší tak moc není, co ty pozorovací úhly????????Dá se s 160° pracovat???[/QUOTE]
To uz mi prijde jako mnohem lepsi volba nez 19 nonws, ale na druhou stranu mi prijde u tehle 20"ws ten obraz vzhledem k rozliseni prilis titerny, ale rozhodne na praci lepsi volba nez 19"nonws. Na druhou stranu, k 22" uz jsou to jen 4cm... ty bys nikde na pracovnim stole nenasel?
To uz mi prijde jako mnohem lepsi volba nez 19 nonws, ale na druhou stranu mi prijde u tehle 20"ws ten obraz vzhledem k rozliseni prilis titerny, ale rozhodne na praci lepsi volba nez 19"nonws. Na druhou stranu, k 22" uz jsou to jen 4cm... ty bys nikde na pracovnim stole nenasel?
A co tohle? http://www.usb-shop.cz/zbozi/346021-belinea-1980-s2-19-lcd-repro,-analog/dvi,tco03,-cernostri
Má to panel Prem. MVA což znamená skvělé barvy a dobré pozorovací úhly, na práci myslím ideální, odezva také není špatná.
Má to panel Prem. MVA což znamená skvělé barvy a dobré pozorovací úhly, na práci myslím ideální, odezva také není špatná.
[QUOTE=cool.user;86585] 4cm... ty bys nikde na pracovnim stole nenasel?[/QUOTE]
Je to možný, kterej kdyžtak?
@ Carlos0007: nevypadá špatně, ale co to je za značku(Belinea to mě nic neříká...)?
Je to možný, kterej kdyžtak?
@ Carlos0007: nevypadá špatně, ale co to je za značku(Belinea to mě nic neříká...)?
[QUOTE=Janyk1;86591]Je to možný, kterej kdyžtak?[/QUOTE]
To mas v zasade suma fuk, vsechny tyhle levny 22" sou na jedno brdo. V zasade se staci divat na parametry/cenu/vyrobce.
Ono by nebylo na skodu abys napsal na jakou praci to chces pouzivat, tim myslim ze pokud to chces prevazne na praxi s textem, tak cert vem barvy, na druhou stranu pokud s tim planujes editovat fotky....
To mas v zasade suma fuk, vsechny tyhle levny 22" sou na jedno brdo. V zasade se staci divat na parametry/cenu/vyrobce.
Ono by nebylo na skodu abys napsal na jakou praci to chces pouzivat, tim myslim ze pokud to chces prevazne na praxi s textem, tak cert vem barvy, na druhou stranu pokud s tim planujes editovat fotky....
Mě taky ta značka nic moc neříká, ale na prad.de pár testů LCD Belina je, 24“ tam dopadla s barvama stejně jak 2x dražší 24“ eizo a s odezvou je na tom ještě lépe, zpracování dostalo také to nejlepší hodnocení.Takže to snad monitory od Belinei není špatné.
[QUOTE=Carlos0007;86603]Mě taky ta značka nic moc neříká, ale na prad.de pár testů LCD Belina je, 24“ tam dopadla s barvama stejně jak 2x dražší 24“ eizo a s odezvou je na tom ještě lépe, zpracování dostalo také to nejlepší hodnocení.Takže to snad monitory od Belinei není špatné.[/QUOTE]
Jen by mě zajímalo, jestli se dají v normálním kameným shopu sehnat, nemají je na czc.cz ani na cybexu, ale na Alze sou tak by to snad problem byt neměl.(LCD přes net nikdy!!!)
Jen by mě zajímalo, jestli se dají v normálním kameným shopu sehnat, nemají je na czc.cz ani na cybexu, ale na Alze sou tak by to snad problem byt neměl.(LCD přes net nikdy!!!)
[QUOTE=Janyk1;86604](LCD přes net nikdy!!!)[/QUOTE]
Pres net se daj dobre resit mrtve body, coz mi pripomina https://www.svethardware.cz/samsung-poskytuje-s-monitory-syncmaster-zaruku-na-kazdy-pixel/22352
Pres net se daj dobre resit mrtve body, coz mi pripomina https://www.svethardware.cz/samsung-poskytuje-s-monitory-syncmaster-zaruku-na-kazdy-pixel/22352
[QUOTE=cool.user;86602]
Ono by nebylo na skodu abys napsal na jakou praci to chces pouzivat, tim myslim ze pokud to chces prevazne na praxi s textem, tak cert vem barvy, na druhou stranu pokud s tim planujes editovat fotky....[/QUOTE]
převážně s textem a specializovanými programy, fotky taky, ale spíš zřídka, ale jak jsem psal tak bych rád za své money co možná nejlepší panel a když už je k dispozici těch pář papírů ta proč je nevyužít.
Ono by nebylo na skodu abys napsal na jakou praci to chces pouzivat, tim myslim ze pokud to chces prevazne na praxi s textem, tak cert vem barvy, na druhou stranu pokud s tim planujes editovat fotky....[/QUOTE]
převážně s textem a specializovanými programy, fotky taky, ale spíš zřídka, ale jak jsem psal tak bych rád za své money co možná nejlepší panel a když už je k dispozici těch pář papírů ta proč je nevyužít.
[QUOTE=Janyk1;86608]převážně s textem a specializovanými programy, fotky taky, ale spíš zřídka, ale jak jsem psal tak bych rád za své money co možná nejlepší panel a když už je k dispozici těch pář papírů ta proč je nevyužít.[/QUOTE]
Notak pokud primarne prace s textem tak bych osobne rozhodne volil radsi vetsi rozliseni. Ono to prece jen ma sve kouzlo kdyz si muzes bez potizi hodit dve okna worda vedle sebe :inlove
Notak pokud primarne prace s textem tak bych osobne rozhodne volil radsi vetsi rozliseni. Ono to prece jen ma sve kouzlo kdyz si muzes bez potizi hodit dve okna worda vedle sebe :inlove
[QUOTE=cool.user;86618]Notak pokud primarne prace s textem tak bych osobne rozhodne volil radsi vetsi rozliseni. Ono to prece jen ma sve kouzlo kdyz si muzes bez potizi hodit dve okna worda vedle sebe :inlove[/QUOTE]
ale jsou moc mrňavý písmenka.
ale jsou moc mrňavý písmenka.
[QUOTE=Janyk1;86622]ale jsou moc mrňavý písmenka.[/QUOTE]
Ani ne
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ani ne
Tak pár návrhů na konzultaci:
22"
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]-vertikální úhel pohledu, blé
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] co FSko?
Co tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?(asi nejvyšší akceptovatelná cena)
20"
nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo ještě tento 19"[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?
Nebo ten co navrhl Carlos0007???
Nebo něco jinýho?
dik
22"
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]-vertikální úhel pohledu, blé
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] co FSko?
Co tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?(asi nejvyšší akceptovatelná cena)
20"
nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo ještě tento 19"[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?
Nebo ten co navrhl Carlos0007???
Nebo něco jinýho?
dik
Tak k tomu samsungu mozem povedat ze sa jedna o celkom podareny monitor, ma ho jeden moj kamarat , ta plocha je proste nieco super, ked si raz zvyknes tak sa ti 19 zdaju mrnave
[QUOTE=Janyk1;86671]Co ten NEC 22"? Je to dobrá značka(něco mě říká že jo)?[/QUOTE]
Jo, nec rozhodne neni lowendovej vyrobce, ale na jednu stranu rikas ze vyzadujes DVI a ted ti na tom necu nevadi?
Jinak ja bych volil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jo, nec rozhodne neni lowendovej vyrobce, ale na jednu stranu rikas ze vyzadujes DVI a ted ti na tom necu nevadi?
Jinak ja bych volil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No nechci radit,ale vřele bych ti doporučil tento monitor,mám ho a jsem s ním naprosto spokojený,jistě nejsem sám.
[QUOTE=ice_d;86760]mam LG 1953TR-SF a jsem navysost spokojen ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
Já mám (zatím) LG 1953HR a musím říct že pozorovací úhly a podsvícení jsou příšerné, barvy se s Dellem (MVA panel) co mám v práci nedají srovnávat fotky na něm vypadají mnohem lépe a hned první den v práci jsem si všiml že necítím žádnou únavu očí.
Já mám (zatím) LG 1953HR a musím říct že pozorovací úhly a podsvícení jsou příšerné, barvy se s Dellem (MVA panel) co mám v práci nedají srovnávat fotky na něm vypadají mnohem lépe a hned první den v práci jsem si všiml že necítím žádnou únavu očí.
[QUOTE=Bartos.mirek;86771]No nechci radit,ale vřele bych ti doporučil tento monitor,mám ho a jsem s ním naprosto spokojený,jistě nejsem sám.
https://www.svethardware.cz/recenze-megatest-19-lcd-pro-hrace-benq-fp93gx/16545
https://www.svethardware.cz/recenze-megatest-19-lcd-pro-hrace-benq-fp93gx/16387
kterej???
https://www.svethardware.cz/recenze-megatest-19-lcd-pro-hrace-benq-fp93gx/16545
https://www.svethardware.cz/recenze-megatest-19-lcd-pro-hrace-benq-fp93gx/16387
kterej???