Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 111

Téma: Q6600, taktovanie

  1. #31
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    No tak třeba ten propad při 340 u modrý je celkem nevýraznej (ale je tam), ale potom po těch 416 to fakt takhle spadlo (a měl jsem nastavovaný všechno manuálně, takže bios nic sám nenastavoval) - předpokládám, že se přepnula nějaká dělička uvnitř NB nebo tak něco.

    Ty hodnoty jsou co ukazuje memtest (z bootovacího CD) jako přenos z paměti.

    (mmch. předtim jsem měl se stejnou konfigurací desku Asus P5K-E a tam byly ty přenosy z paměti v memtestu o kus vyšší při stejným nastavení - nevím proč, ale dávalo to rychlejší přenos při stejných frekvencích - ale tu jsem takhle netestoval, takže z tý grafy nemám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    ono by to chtelo merit necim presnejsim, ten memtest je jen takovy orientacni a vubec se neshoduje s nicim ostatnim...

    skus to znova promerit treba everestem (klidne jen 400, 425, 450)

    ja jsem skoncil u 410MHz, dal me nepustilo E2160 a E6300 ktery zvladne 520 se mi jentak do desky nevrati takze to testnout nemuzu mozna by to kousek vys spadlo taky vic
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    No, měřil jsem to jenom tak narychlo a máš pravdu že spíš jenom tak orientačně pro sebe (nepředpokládal jsem že budu výsledek někde prezentovat ), jestli budu mít někdy čas tak to zkusim ještě proměřit pod Woknama (ty vysoký frekvence už byly dost na hraně aby se to vůbec rozběhlo, to jsem dělal právě jenom kvůli těm testům NB strapu, takže je otázka, jestli s těma nastaveníma vůbec rozběhnu Windows )

    Citace Původně odesláno od sheira Zobrazit příspěvek
    Len mam 1 problem - a to ze v tomto biose neviem najst to nastavenie RAMiek (4 4 4 4 x x .. atd). Presiel som ten bios 100x odpredu dozadu, ale nevidim to tam. Mozno by niekto bude vediet povedat (inak tu vyssie je aj user guide k tejto doske)
    Podle tohohle manuálu je to pod Advanced/Chipset/Memory Timing Setting
    (jsou to ty hodnoty tCL až tRAS, pak je ještě CMD, kde je lepší 1T, ale pokud to nebude stabilní v MemTestu tak nastavit 2T; ostatní nechat na Auto)

    Jinak že nejde nastavit FSB 333 je dost divný, většině těch, kdo to zkoušeli to myslim šlo bez problému, co jsem tak kde viděl; ovšem samozřejmě záleží na kusu procesoru, takže je možný že máš nějakej zrovna "míň povedenej" s menší rezervou. Nejde to ani když snížíš násobič (Advanced/CPU configuration/CPU multiplier dát na nejnižší hodnotu, kterou dovolí; pro jistotu ještě Intel SpeedStep na Disabled) a dáš paměti na 667? (Advanced/Jumper Free/FSB & Memory Config/... tam je to nějaký složitý, úplně přesně tomu nerozumim co tam jak přesně nastavit, snažit se tam dostat 667 - podle mě bude problém s nějakým tímhle nastavením že to nedávaj ty paměti a snaží se o příliš vysokou frekvenci, i když samozřejmě může to být i tim procesorem)
    Naposledy upraveno uživatelem Styryx: 04-02-2008 v 15:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    6x420 mas jen 2,5GHz, to by to melo zvladnout ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Hm, neviete preco mi to stale ukazuje defaultnu (1.230 alebo tak nejak)Voltage (v HW monitore, v cpu-z, vsade..), ked som Vcore Voltage v biose zmenil na 1.3? Taktiez som zmenil voltage RAMky na 2.025.
    Neviete, co "blokuje" vcore? Alebo cim inym to moze byt sposobene?

    (mali by to byt prve 2 hodnoty, vsak? http://xs124.xs.to/xs124/08061/oc3883.png )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    mas vyply ten EIST a C1E? nepodtaktovava se ti CPU samo a tim nesnizuje Vcore?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Jj je to vyple. CPU sa myslim tiez nepodtaktovava.
    http://xs124.xs.to/xs124/08061/oc4476.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    1,264 by odpovidalo tem 1,3V
    imho OK. skus 1,35 kolik z toho zbyde

    EDIT: pri zatezi to spadne jeste o kousek
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 04-02-2008 v 21:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Aha, takze ono to nezobrazuje presne ako je to nastavene? Lebo aj v biose - hw monitor ukazuje iba 1.2**

    Skusim teda tych 1,35
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    164

    Potreboval by som este znizit teplotu (pri 2.7 mi to uz beha okolo 50-60).

    Rozmyslam ze nahradim CaseFan alebo CPU Cooler, alebo aj oboje.

    (Sorry ak to nepatri sem)

    Mate nejake navrhy, ako by som zlepsil chladenie? Nechcem zas nieco co je moc hlucne, ale zas nech to ma poriadny vykon (na cene nezalezi). Jeden clovek mi odporucil zalman 9700/9500 alebo thermalright ultra 120 s 120mm.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    To nejlepší co můžeš sehnat pokud ti nejde o peníze je ThermalRight Ultra extreme 120 + Noctua 120mm Fan (dohromady ale kolem 1900,-). Test např. zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Tak si to tady tak pročítam a vrhnul jsem se na to taky přesto že jsem se k tomu dlouhou dobu neměl. Tak doufám že když bude nějakej zápek - doufam že ne procesoru - tak že mi tu rádci poradí
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Tak by mě zajímalo pár věcí. Mam ASUS P5KC

    Ratio CMOS Settings - 6
    FSB Frequency - 333
    PCI Frequency - auto
    Dram Frequency - DDR2-800MHz
    Dram Timing Control - manual
    CAS Latency - 6
    RAS to bCAS Delay - 5 Dram cloks
    RAS Precharge - 5 Dram cloks
    RAS Active to Precharge - 9 Dram cloks
    Pak by mě zajímalo co jsou zkratky :

    TWR
    TRFC
    TWTR
    TRRD
    TRTP

    Jestli mam sahat na CPU Voltage a nastavit jej na 1.250Volt který momentálně dostává. Něco mi žene při zvedání FSB Volty nahoru. při fsb 400 je napětí už 1.3520. To se mě moc nelíbí.

    A pak co je CPU SPREAD SPECTRUM


    Lidičky jsem naprostej začátečník v OC a jestli to zmáknu já tak asi každej. Tak mi prosím Vás podle toho odepisujte. Doufam že mi to tu neshoří
    Naposledy upraveno uživatelem OdMajkla: 16-03-2008 v 16:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    podivej se do programku Core Temp, jake ma procesor VID. nejspis ale bude defaultni napeti 1,325V (standard u 65nm C2D/Q)
    rozhodne zrus auto napeti, deska deska ho sama zveda. dej manual a nejakou pevnou hodnotu, klidne i 1,3V at muzes jit jeste vys jestli budes chtit
    vypni C1E a EIST
    RAM dej na 667 (pokud deska sama neupravuje delicku aby pameti jely do takove frekvence jakou das v biosu - zkontroluj pres everest nebo CPU-Z)

    spread spectrum nechej vyple

    jestli to jen zkousis a pak frekvenci vratis na default, tak muzes procesor aspon podvoltovat - zjistit minimalni stabilni napeti - snizis spotrebu

    casovani RAM dej podle SPD - nejspis 5-5-5-15
    http://www.tweakers.fr/timings.html
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 16-03-2008 v 21:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Tak zatim to jde takhle. Napětí jsem dal na pevno 1.26 a zatim jde všechno v pohodě. Nevim co je C1E a EIST. Jak jsem řekl v tomhle jsem mimo a odkaz na tweakers.fr mi nic neřekne protože angličtinář nejsem.

    CAS Latency - 6
    RAS to bCAS Delay - 5 Dram cloks
    RAS Precharge - 5 Dram cloks
    RAS Active to Precharge - 9 Dram cloks

    časování pamětí 5-5-5-15 bude tedy tohle ?

    CAS Latency - 5
    RAS to bCAS Delay - 5 Dram cloks
    RAS Precharge - 5 Dram cloks
    RAS Active to Precharge - 15 Dram cloks
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Takt 2.8 GHz.jpg 
Zobrazení: 175 
Velikost: 444.0 KB 
ID: 3036  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 8 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední