Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 13 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 189

Téma: Test mainstreamovych zdroju

  1. #31
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    [OT]Jestli se tady ty kondíky budou tak hrotit, tak za chvíli všichni postižení kondíkománií nebudou mít zdroje, základní desky ani grafiky, protože většina z nich bude mít buď špatný kondíky, nebo faky těch "správnejch". Pak tu bude malá skupina lidí, kteří budou na zakázku recapovat všechno možný a namastí si kapsu.

    Samozřejmě netvrdim, že na kondících nezáleží a že za nic nemohou..Jenom si myslim, že nic se nemá přehánět, vzhledem k tomu, kolik počítačů a dalších zařízení s ne úplně kvalitními kondíky normálně funguje...[/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od MirekK Zobrazit příspěvek
    Lepší obrysy než úplná tma
    Brutální, ale je to správně !

    Kondenzátor lze použít nějaký ze vstupního (odrušovacího) filtru zdroje (je na něm X a 250V~ nebo 275V~) nebo si ho koupit třeba zde:
    http://www.gme.cz/cz/index.php?page=...detail=121-267
    http://www.gme.cz/cz/index.php?page=...detail=121-271 (ten první je lepší, ale obrázek mají tady)
    Nebo použít třeba celý vstupní filtr ze starého zdroje (C-L-C) - bývá to někdy samostatná destička hned u vstupního konektoru. To pak stačí odpojit kabel mezi takovým filtrem a hlavní deskou zdroje a pak můžeme použít bezpečnou síťovu šňůru a nemusíme nic strkat do zásuvky a zapínat koštětem .
    ok, zitra se pro to snad stavim, v brne je nejaky maji a az v utery nebo ve stredu budu doma a bude trocha casu tak se na to podivam

    bude to pro me rychlejsia jedodusi nez se jeste snazit zjistit co to C-L-C presne je a z kteryho zdroje bych to kuchnul (v nejakym co je doma to urcite bude, ale musel bych hledat)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Další hádky o zdrojích ? ...Děte se proboha hádat na skládku...nebo alespoň do tématu k tomu určenému...
    Odpovím ti dávnou citací:
    Citace Původně odesláno od Zdeněk Obermaier
    no nevim, ja myslim ze vsemu rozumim vice nez ty, ty jsi nula (sorry) podivej na sve prispevky- odkazy na zahranicni server umi dat kazdy ted je otazka jestli tomu vubec rozumis.
    Z toho plyne, že úroveň diskuze je velmi dobrá, nikdo tu přece neklesl na OBRovu úroveň.

    Citace Původně odesláno od Encore1106 Zobrazit příspěvek
    [OT]Jestli se tady ty kondíky budou tak hrotit, tak za chvíli všichni postižení kondíkománií nebudou mít zdroje, základní desky ani grafiky, protože většina z nich bude mít buď špatný kondíky, nebo faky těch "správnejch". Pak tu bude malá skupina lidí, kteří budou na zakázku recapovat všechno možný a namastí si kapsu...[/OT]
    Teď jsi mi zkazil kšefty Já nikdy neřekl, že nekvalitní kondík nemůže fungovat několik let.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 07-04-2008 v 08:21 Důvod: sloučeno
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Encore1106> Já měl Seasonic se solid-capacitorem na 12V větvi a teď nemám desku, radši to budu řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér Avatar uživatele MirekK
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    107

    Citace Původně odesláno od Encore1106 Zobrazit příspěvek
    [OT]Jestli se tady ty kondíky budou tak hrotit, tak za chvíli všichni postižení kondíkománií nebudou mít zdroje, základní desky ani grafiky, protože většina z nich bude mít buď špatný kondíky, nebo faky těch "správnejch". Pak tu bude malá skupina lidí, kteří budou na zakázku recapovat všechno možný a namastí si kapsu.

    Samozřejmě netvrdim, že na kondících nezáleží a že za nic nemohou..Jenom si myslim, že nic se nemá přehánět, vzhledem k tomu, kolik počítačů a dalších zařízení s ne úplně kvalitními kondíky normálně funguje...[/OT]
    Souhlas, to jste měl říct už na začátku a bylo by jasno, jak a proč to vlastně je !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    doplneni: nejak se nam tu zacaly rozmahat famy o enermaxech (ze elpsycho), tiche sice jsou, to se jim musi nehat, ale kvalita kondiku

    Velke vstupni kondiky se tvari jako panasonic, ale nejsou, pravdepodobne se jedna o fake:
    takto to vypada v enermaxu: http://www.anandtech.com/GalleryImage.aspx?id=1740
    a takto u Trodase: http://img527.imageshack.us/img527/7...0wpsu13bc2.jpg
    http://trodas.wz.cz/kondiky/cap_images/1156347866.jpg

    rozdily:
    - zakryty vrsek izolaci, abys nedostal ranu jen co na nej chytnes
    - typ "ED" nad napisem "M" v obdelnicku, vedle CE a pod tim 105°C - srovnej s ukazkou
    - nesedici barva, Panny TS-ED pouziva ciste bilo a ne nasedlou

    Jde tedy jen o to, jak moc kvalitni ty fejky jsou a jak dlouho vydrzi. Recap je velmi snadny...

    (z moji hlavy to samozdrejme neni... od rozdilu az posem je to citace z SZ od Trodase)

    ostatni kondiky by podle anandtechu mely byt Nippon Chemi-Con, ja se v tom sice nevyznam, ale moc mi to na ne nesedi...
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 10-04-2008 v 14:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Nj, je to všechno kryptofašistický škvár Halt jsem viděl Chemi-con kondíky které Anandtech identifikoval jako Chemi-con kondíky, tak jsem myslel že jsou to Chemi-con kondíky. V tuhle chvíli teda fakt nevím co bych si vybral za zdroj - cokoliv made by Seasonic je mi podezřelé po mých zkušenostech s S12 a S12II (s jejich pískáním má problém hodně lidí, nejen já, ale odpálení desky byl vrchol) , Enermaxy osazují šity, Zalman je Fortron za draho, Tagan taky zrovna neosazuje top materiálem...nějak už toho moc nezbývá.

    //EDIT: Že by to s těmi fejky nebylo zase tak horké (že mechu)?
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 10-04-2008 v 14:07
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    S tím Panasonicem bych si nebyl tak jistý, mají po světě mraky fabrik... Malaysie, Čína, USA... všude nebudou dělat stejný venty.

    A pamatuj: "Víše proušků, víče adiďaš."
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 10-04-2008 v 13:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    tak ted se omlouvam, ty panasonicy platily k verzi Modu82+, az ted jsem si vsiml ze tam jsou dva zdroje v recenzi. u toho druheho - Pro82+ ten hitachi HP3 vypada stejny jako v seasonicu, a s temi chemi-con se mi to fakt jen zdalo, kdyz je ted vidim na dalsich fotkach i jinak natocene, tak asi budou prave

    HP3 nevim jestli by mel nebo nemel byt zakryty (zvrchu), ja na nem jen mam nalepku

    EDIT: jinak mam doma ten kondik na otestovani toho meraku, predpokladam ze u stridavyho proudu je jedno ktery kontakt je ktery, ze ho nemuzu otocit. je to spravne?

    EDIT2: kdyby se nahodou nasel sponzor nebo majitel ktery by pujcil, rad zase rozhazu komp a testnu
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 10-04-2008 v 14:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od MirekK Zobrazit příspěvek
    Lepší obrysy než úplná tma
    Brutální, ale je to správně !

    Kondenzátor lze použít nějaký ze vstupního (odrušovacího) filtru zdroje (je na něm X a 250V~ nebo 275V~) nebo si ho koupit třeba zde:
    http://www.gme.cz/cz/index.php?page=...detail=121-267
    http://www.gme.cz/cz/index.php?page=...detail=121-271 (ten první je lepší, ale obrázek mají tady)
    Nebo použít třeba celý vstupní filtr ze starého zdroje (C-L-C) - bývá to někdy samostatná destička hned u vstupního konektoru. To pak stačí odpojit kabel mezi takovým filtrem a hlavní deskou zdroje a pak můžeme použít bezpečnou síťovu šňůru a nemusíme nic strkat do zásuvky a zapínat koštětem .
    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ok, zitra se pro to snad stavim, v brne je nejaky maji a az v utery nebo ve stredu budu doma a bude trocha casu tak se na to podivam

    bude to pro me rychlejsia jedodusi nez se jeste snazit zjistit co to C-L-C presne je a z kteryho zdroje bych to kuchnul (v nejakym co je doma to urcite bude, ale musel bych hledat)
    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    EDIT: jinak mam doma ten kondik na otestovani toho meraku, predpokladam ze u stridavyho proudu je jedno ktery kontakt je ktery, ze ho nemuzu otocit. je to spravne?
    tak jo, mam to doma vsechno nachystany, cekam jak mi nekdo potvrdi, ze je jedno jak ten kondik otocim - nebo na tom zalezi? oba dratky stejne dlouhy, nikde zadny prouzek takze to imhoje jedno...

    EDIT: tak uz se mi nechtelo cekat, vlitnul jsem na to, a pokud jsem to pochopil spravne, tak merak meri spravne (ja byl samozdrejme pri zapojovani jeste za stolem)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_5200 2.JPG 
Zobrazení: 155 
Velikost: 109.3 KB 
ID: 3631   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_5201 2.JPG 
Zobrazení: 151 
Velikost: 109.0 KB 
ID: 3632   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC_5202 2.JPG 
Zobrazení: 148 
Velikost: 72.4 KB 
ID: 3633  
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 10-04-2008 v 15:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    Tak konkrétně tenhle zásuvkoměřič jsem porovnával s mašinou Yokogawa WT210(80tis Kč) a jeho chyba se pohybovala kolem 5% oproti Yokogavě.... kdyby uměl i účiník byla by to paráda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    njn, nekdo tu uz pekne dlouho nenapsal poradnou recenzi, tak musime improvizovat v domacich podminkach merak tedy zdase meri slusne a pro ruzne zdroje by mel merit porad stejne spravne/zhruba se stejnou odchylkou (pokud jsem spravne pochopil ty harakiri co jsem delal s tim kondikem a lampickou - merak "zvládá správně odpočet jalové složky", tudiz ho nerozhazou ruzne navrhy vstupnich filtru a PFC), takze uz jen najit sponzora s enermaxem Pro+ a muzem pokracovat

    Martin Šejnoha: co jinak na tento pokus o testik rika profesional?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Strucne receno, na nase bezne testovani to postaci. Chyba 5% je rozumna.

    -HoNY- -
    S tím Panasonicem bych si nebyl tak jistý, mají po světě mraky fabrik... Malaysie, Čína, USA... všude nebudou dělat stejný venty. A pamatuj: "Víše proušků, víče adiďaš."
    No, ja ti nevim, ale standard je standard a ten se bude dodrzovat. Alespon by mel, jinak to nebude preci zadny standard, ze?

    Samozrejme se muzu plest. Ono je sice fakt, ze i tadyhle:
    http://www.panasonic.com/industrial/..._ed_ts_dne.pdf
    ...to vypada stejne jako na tom mnou focenem kondiku, ale co vis
    Treba... nova fake serie? ))

    Napadlo me zkusit jakou maji fotku v Digi-key a hledme:
    http://search.digikey.com/scripts/Dk...name=P11600-ND

    Zas to potvrzuje to, co nechcem slyset...

    Jediny problem je, ze varime z vody. Na te fotce neni ten kondik dostatecne dobre videt a muze to byt jina serie nez TS-ED. A jina serie nemusi mit vse tak jak ma TS-ED. Ale na druhou stranu, jak se tak divam na mou pocetnou sbirku Panny kondiku, tak Panasonic sve standardy striktne dodrzuje.

    Jedine, u ceho si nejsem jist, jsou Panny FJ kondiky. Tyhle se - jak se na Panny industrial website da zjistit - delaji v jedine fabrice v Malajsii. (v te, do ktere vozi Joeuv kamos z Samxonu neoznacene GD kondiky...) Tak jako tak bych ale rek, ze nebudou pouzivat jiny font a jine standardy nez u FM/FC rady a specialne po te, co jsem videl nekolik selhani techhle kondiku (jsou jich plne Aušus desky) bych videl jako potvrzeny na 99% fakt, ze se jedna o fejky.
    Na druhou stranu Digi-key v nabidce Panny FJ vubec nema, cize definitivni dukaz v ruce nemam.


    Halt jsem viděl Chemi-con kondíky které Anandtech identifikoval jako Chemi-con kondíky, tak jsem myslel že jsou to Chemi-con kondíky.
    Dneska holt nemuzes kazdemu verit. Bush take rikal, ze v Iraku jsou ZHN a ze Irak podporoval All-CIA-dá a ze Irak pomahal teroristum co udelaji 9/11 a vsechno se ukazalo jako naprosty lzi, i kdyz to jeste nedavno rezonovalo celou planetou jako nezpochybnitelny pravdy.
    Fejky jsou vsude a kazdy rozumny kondik je fejkovan. Proto je dulezite, odkud kondik beres. Jsou duveryhodne zdroje a jsou zdroje mene duveryhodne - a pak zdroje ocividne podvodne.


    Enermaxy osazují šity
    Enermax je podle me stale ta nejlepsi volba. Ma slusnou a dobre dimenzovanou elektroniku a snadno se recapuje. Samozrejme musis pocitat s nejakou praci a investici, pokud chces mit jistotu, ze ti zdroj neodpali mobo.

    Uz jsem to napsal mechovi do SZ, ale asi to bude dobre zopakovat:

    Neexistuje bezne u nas prodavany PSU s vsemi dobrymi kondiky.

    Pokud ten zdroj nebudes pretezovat a das mi dimenzovani (cize tak 30, radeji 40% vykonu navic) tak i s spatnymi kondiky na primaru ti rok, dva vydrzi. S sekundarem to bude horsi a ultraspatne shity jako Fuhjyyu ci GSC kondiky ti muzou znicit mobo i behem par tydnu.
    Pri overclocku i behem par minut, jak se lidi ZDE poucili:
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=14301
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    No, tak když už jsem započal v likvidaci své sestavy v hobně za výkonem, rovnou jsem se podíval i do toho zdroje...hodně mi pomohlo zjištění, že na něm není žádná pečeť )) (holt kvalitní výrobce takové EC...tam se hodí sem-tam zaítnou reklamaci kvůli poškozené pečeti ). Je to Seasonic SS-500ET-F3, ventilátor ten samý ADDA, přes půlku (u výstupní mřížky ven - tam kde je konektor pro kabel a kolíbkový vypínač ) je fólie.

    Fotografie jsou ke stažení ve vysokém rozlišení na mém webu (13 MB); je to jen tak orientační, spíše popíšu kondenzátory slovně, protože se mi to nechce moc rozebírat (a jinak tam není odkud fotit, navíc mi došla baterka).

    Po otevření jsem dostal šok...čekal jsem sice horší kondenzátory, ale takovou směsku, na každé větvi něco jiného Na vstupu je veliký 330uF Nippon Chemi-con, ale dále už se střídají Teapo, OST a do toho všeho VENT...nedíval jsem se moc podrobně, ale bazmeky to prostě jsou, tak už je jedno, jaká kapacita či co...vypadá to, že na každé větvi je ovšem opravdu jiný výrobce.

    to trodas: že to je katastrofa je jasné, ale...říkám si, i s tímhle má 82% účinnost (110 V, na 230 V má mít něco kolem 84 %), tak není přece jen možné, když už jsou dneska úplně všude takové krámy, že to tak moc nevadí ? Z těch hádek jsem tak pochopil, že kondenzátory jsou vlastně na vyfiltrování toho, co nezvládne ostatní elektronika, tak třeba už je tak kvalitní, že si můžou dovolit tam dát tohle protože účinnost je vysoká, výkon mají takový, jaký slibují a nedochází to nějak moc

    no dobře, nechám toho...jen mi řekni, myslíš, že se po výměně za něco lepšího se může třebas i účinnost o trochu zvednout ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér Avatar uživatele MirekK
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    107

    Že je výrobce každého kondíku jiný může naopak znamenat, že si výrobce zdroje pohrál a vybral ty nejlepší pro každý který účel. Nebo taky, že nakoupil to nejlevnější, co se momentálně nabízelo

    Klid, pokud se pohybujeme se zatížením zdroje pod 50% maximálního výkonu, nepřitápíme zdroji nějakým nesmyslně ucpaným nebo směrovaným chlazením/topením a nejsou ty kondenzátory totální šmejdy, tak to pár let určitě vydrží ...

    Každopádně, neuvažujeme-li, že horší kondenzátor více hřeje, tak to na celkovou účinnost zdroje vliv nemá (v těch 5% nepřesnosti měření se to ztratí).

    Kapacita a kvalita (parazitní vlastnosti) výstupních kondenzátorů ovlivní zvlnění výstupního napětí (šum v řádu kHz). A vhodně použitý typ, kvalita výroby a provozní režim (teplota a zatížení zdroje) všech kondenzátorů ovlivní jeho celkovou životnost. Ztráta kapacity nějakého kondíku (vyschlý, vypálený nebo vytečený či explodovaný) je nejčastější příčinou závady celého zdroje.

    V podstatě by se dalo pravidelnou kontrolou změření zvlnění na každém kondenzátoru při pokaždé stejném zatížení zdroje sledovat, jak který kondenzátor stárne nebo přímo odchází a zavčasu tak předejít neštěstí. Ale kdo by se s tím pravidleně měřil ...
    Třeba se jednou dočkáme časů, kdy i v PC zdroji bude samostatný procesor s takýmito monitorovacími funkcemi ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 13 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 13:37
  2. Výbuchy zdrojů
    Od Martin Šejnoha v sekci Zdroje
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 19-12-2006, 08:11
  3. Testy Zdrojů
    Od Abel v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-09-2006, 20:49