Problém
Ahoj všichni, prosím vás, mohli byste mi poradit s jedním problémem? Takže, mám komp 1024mb RAM, 256 mb grafika, procesor 3000+ (3Ghz), hard disk 260gb... zkrátka ne uplně špatný komp (na hry by měl stačit), jenže grafická karta se porouchala, a musela být vyměněna za stejnou grafickou kartu jak tam byla, ale novou. Od té doby se mi hry nesnesitelně sekají. Nemám jich moc, a ani s vysokými požadavky (kupříkladu World Of Warcraft), ale stejně je to nesnesitelné. Mohl by mi někdo poradit jestli je to chyba výrobce, který mi kartu měnil, nebo by se něco dalo v nastavení nebo v ovladačích udělat, aby to ustalo? Předem moc dík za každou odpověď
Nejdříve ny chtělo aby jsi se více rozepsal.Jaká je grafika,základní deska,zdroj(výkon,značka) pak uvidíme.Můžeš zkusit přeinstalovat drivery,ale nejdřív to pořádně rozepiš,.Nechci používta známou frázi o věštecké kouli ..:D
Takže buď je něco špatně nastavené nebo je vadná grafika. Seká se ti jak? Jsou tam nějaké artefakty v obraze? Jaké jsou teploty? Není špatný přítlak na chladiči? Jak moc pracuje HDD? Co je to za typ grafiky? Jaké používáš ovladače? Zkoušels jiné? Jak starý máš zdroj a co to je zač? atd. atd. ...
Možná ne úplně optimální rada, ale zkoušel jsi po výměně grafické karty přeinstalovat systém (na čisto)?
VGA Gigabyte NX7600gs 256MB DDR2, PCIe 16x, DVI, Silent Pipe
a to Furt a stále znamenalo, jako že se ty hry sekají nepřetržitě
a to Furt a stále znamenalo, jako že se ty hry sekají nepřetržitě
tedy nevím jak náročné je WOW, ale 7600GS není zrovna herní grafika, měl jsem dříve 7600GT a i na ní jsem měl dost problémy s plynulostí... ale jestli je to ta samá GK, co jsi měl původně, rozhodně bych zkusil reinstalovat OS jakožto první krok,..
Jo a ještě dodavam k tomu sekání: Ono se to seká tak zvláštně, vlastně to normalně beží, ale tak jakoby zpomaleně (strašně moc "trhů" za sebou)
zkus snížit detaily ve hře, zkontroluj esli nějaký proces nežere všecek výkon a esli to nepomože tak reinstal systému, možná ho máš zasviněný nějakým bordelem
Myslíte, že by ten můj problém mohl být způsoben procesorem? (Athlon 64 3000+), protože když zapnu hru a podívám se na jeho využití, je témeř 100% využit. Nemůže být třeba vadný? (protože nedávno mi to vůbec nedělalo)
[QUOTE=AlAhmed;125605]zkus snížit detaily ve hře, zkontroluj esli nějaký proces nežere všecek výkon a esli to nepomože tak reinstal systému, možná ho máš zasviněný nějakým bordelem[/QUOTE]
[QUOTE=MaxDamage;125610]Myslíte, že by ten můj problém mohl být způsoben procesorem? (Athlon 64 3000+), protože když zapnu hru a podívám se na jeho využití, je témeř 100% využit. Nemůže být třeba vadný? (protože nedávno mi to vůbec nedělalo)[/QUOTE]
No, on mluvil o procesu, imho při vytížení hrou zátěž procesoru obvykle dosahuje hranice 100%, ne? Různé výpočty scény a navíc je to onlinovka, spíš se podívej do toho taskmanageru na procesy, jestli nějaký další (na pozadí) nebere moc systémových prostřdků a o který proces jde. Tak to AlAhmed myslel, protože jestli na hru nezbyte výkon....
[QUOTE=MaxDamage;125610]Myslíte, že by ten můj problém mohl být způsoben procesorem? (Athlon 64 3000+), protože když zapnu hru a podívám se na jeho využití, je témeř 100% využit. Nemůže být třeba vadný? (protože nedávno mi to vůbec nedělalo)[/QUOTE]
No, on mluvil o procesu, imho při vytížení hrou zátěž procesoru obvykle dosahuje hranice 100%, ne? Různé výpočty scény a navíc je to onlinovka, spíš se podívej do toho taskmanageru na procesy, jestli nějaký další (na pozadí) nebere moc systémových prostřdků a o který proces jde. Tak to AlAhmed myslel, protože jestli na hru nezbyte výkon....
Může to být řadou věcí (chyba HW, SW, ovladače, vir apod.).
Můžeš zkusit postup odhalit problém pomocí DPC Latency Checkeru, respektive Process Exploreru.
Inspirovat se můžeš v následujících dvou vláknech, kde se řeší (řešil) podobný problém:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/17004-problemy-s-pc-hw-sw-problem-s-vytizenim-procesoru
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/18623-novy-pc-sekanie-windowsu
Můžeš zkusit postup odhalit problém pomocí DPC Latency Checkeru, respektive Process Exploreru.
Inspirovat se můžeš v následujících dvou vláknech, kde se řeší (řešil) podobný problém:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/17004-problemy-s-pc-hw-sw-problem-s-vytizenim-procesoru
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/18623-novy-pc-sekanie-windowsu