reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP LP2475w

eelke (0)|25.9.2008 19:56
- ano RGB se da ladit samostatne a ovlivnuje to vsechno
- pak je v menu jeste Color Saturation a Color Tint ale to mam zasedle, tak nevim kdy se to aktivuje, asi pri analogovem propojeni

Jinak ja ho asi po vikendu vratim, proste at delam co delam, neco na tom monitoru mym ocim vadi a uz me nebavi zkoumat co .. na prvni pohled je vsechno ok, idealni, ale po case se mi blbe cte text, boli me hlava po case , zkusil jsem snad vsechno :)

taky me napadlo ze v praci na tom PVA panelu mam tusim takovy ten leskly povrch, tohle ho podle me nema, to take muze mit vliv.

Tak me napada ze asi pro oci neni dobry, kdyz sedim 8 hodin denne na PVA, prijdu domu a mam IPS ... kazdopadne predtim prechod z 8h PVA na CRT byl v pohode ,)
stannanek (26)|25.9.2008 21:43
Zdravím, tak jsem si HP LP2475w také po dlouhém váhání koupil. Předtím jsem měl(stále mám) EIZO S1910. To je skvělý monitor, chtěl jsem EIZO opět, ale poslední model, který se mi líbí SX2461 stojí 31 tisíc Kč. No, takže bylo rozhodnuto. S1910 je S-PVA. Má volitelné profily, nevím zda HP taky, ještě jsem to nezkoumal. 2475w je opravdu plochou velký proti té 19. Po zapnutí jsem zíral, ihned jsem nastavil vše dle TFT a zdejšího fóra. Musím konstatovat, že až na malinko světlejší pravý horní roh je to skvělé. Hodně píšu texty, kdosi psal, že má s textem problém, já žádný, krásně ostré, barvy super, fotím a fotky jsou v podání HP vynikající. Nainstaloval jsem hru(střílečku) taky bomba, žádné zpoždění nebo něco takového. Až pořádně nastuduji manuál, tak uvidím. Poprosím kamaráda o kalibraci se sondou a uvidíme zda se něco změní. Jinak unavené oči mám taky, ale za dva dny u tohoto monitoru nepozoruji zhoršení, žekl bych spíš zlepšení, ale je to jen můj pocit. Kdo si tento monitor koupí, neprohloupí. Nejsem odborník, ale za léta sezení před monitorem již něco poznám. Jsem spokojený a za ušetřné peníze za Eizo pořídím nový telefon, nebo objektiv k foťáku C 450D.
nevlad (37)|25.9.2008 22:48
Tak už druhý den nedělám nic jiného, než že si hraju s monitorem :D . Nastavil jsem ho podle hodnot na TFTCENTRAL, jen na večer jsem si udělal profil s menším kontrastem. První dojmy jsou výborné - pomocí ClearType Tuner PowerToy jsem nastavil písmo, a i v nativním rozlišení a víc jak padesát let starýma očima je čitelnost vynikající. Někdo tu výše psal, že má u pravého okraje nižší podsvícení, já to tam taky malinko vidím, ale jen když je celá obrazovka bílá. Jinak si toho nevšimnu. Ostatní věci jsem ještě nestihl důkladněji prozkoumat, ale na nic zásadního jsem nenerazil. Prostě zatím toho moc není, co vytknout. Spíš si musím zvyknout na tu nádhernou plochu a barvy :) Jo a bez vadného bodu!
To stannanek:
nejsi někde od Brna? Učitě nejsem jediný, kdo by měl zájem o služby toho kamaráda se sondou. Samozřejmě přiměřené náklady rád uhradím. Pokud někdo budete kalibrovat, tak sem hoďte hodnoty, bude to všem moc užitečné.
Vladimír
stannanek (26)|26.9.2008 07:26
Ahoj, to mírně vsětlé místečko mám při tavém pozadí, ale jen mírně, vůbec to není v provozu vidět. Jinak jsem použil EIZO test a super, bez chyb. Jinak jsem od Olomouce.
eelke (0)|26.9.2008 07:32
to je prave ono, podle me u kvalitniho monitoru staci poladit jas, konstrast a pokud nejste profik, musi to cloveku stacit. tady neco porad ladim uz paty den ...

Pro me pretrvava, ze text je jiny a to je pro me stale zasadni problem, cleartype mi vadi a kdyz je vypnute tak je ten text az prilis ostry, kostrbaty, treba to hardforum mam problem vubec poradne cist na tom cernem pozadi :)

Na hardforum se resilo ze nevyhoda tohohle lcd je wide gamut, coz je asi dobre pro grafiky, ale vetsina web stranek je pry v Srgb a to tenhle monitor neumi .. byt v menu ta polozka je, ale ta nic nedela, jen ztmavne obraz ... take jsem tam nasel nazor ze pro office use to asi neni idealni monitor, coz je muj pripad, 90 procent casu travim ctenim webu, praci s office dokumenty, spravou contentu web stranek, tj. prace s textem.

Hodne me to ale mrzi, protoze jsem monitor kupoval prave i s vyhledem na budoucnost, tj. vsechny ty video vstupy, ktere monitor ma, HDMI, dokonce i PIN/POP (nemel jsem prilezitost vyzkouset), takovy monitor budu zase hledat hodne dlouho tezko ..
MaYor (23)|26.9.2008 09:02
hypetraxx: Tak neviem, ja nemam ziadny problem s textom. Je jedno, ci mam svetly text na tmavom pozadi alebo opacne. V nativnom rozliseni je vsetko ostre ako britva. Vobec nepouzivam ClearType (ten na Vista 64x ani nefunguje - myslim tym, ze fungovat funguje ale ci ho zapnem alebo vypnem nevidim ziadny rozdiel). Pismena su vyhladene a nekostrbate, lahko citatelne, ziadny problem.
eelke (0)|26.9.2008 09:21
ted jsem v praci na NEC 19 LCD s PVA a pismo je je uplne nekde jinde, jednak je vetsi, jednak je vic bold, v podstate trochu podobne jako Cleartype na tom HP, az na to ze Cleartype zapnute vubec nemam :)

A to je ten NEC z roku 2002, takze jestli o 6 let novejsi technologie mi subjektivne prijde horsi, chyba neni myslim ve me ,)
mildante (183)|26.9.2008 12:18
Jelikoz uz ho ma vic lidi, chci se zeptat, jestli taky pozorujete na svych fotkach, ze nektere cervene nebo zelene odstiny jsou hodne syte, mozna az prilis? Pomoci zadneho profilu co jsem nasel to moc ztlumit nejde, tak jsem na pochybach jestli by vubec pomohla nejaka hardwarova kalibrace v tomhle ohledu. Mozna si na to budu muset proste zvyknout. Obecne jsou barvy nadherne, ale nektere ty tony jsou na me trochu moc.
mildante (183)|26.9.2008 12:32
Zkousel nekdo tady ten Lagomuv test bandingu? Prechazi vam ta seda plynule, nebo tam mate viditelne pruhy?

http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php

Kdzytak radsi zkuste i tento, ten Lagomuv je mozna ne uplne ok:

http://www.drycreekphoto.com/Learn/Calibration/monitor_gradient.htm
motodriver (4)|26.9.2008 18:29
proužkování u takového monitoru? to snad ne. Uvažuju že do nej pujdu, ale jak tu čtu , trochu se bojim te kalibrace, jinak super monitor
nevlad (37)|26.9.2008 19:02
Já tam žádné proužky nemám. Přechody jsou perfektní! A co se týká kalibrace, v tom není nejmenší problém. Ruku na srdce, kdo jste si někdy nechal zkalibrovat monitor kolorimetrickou sondou? Já jsem si zkoušel všelijaké varianty a mám ted nastavené hodnoty z výše zminovaného testu na TFTcentral jako výchozí. Na večerní sledování televize jsem nastavil menší kontrast a myslím, že je to výborné. Ten problém je totiž dle mého jinde: oproti jiným monitorům má tento moc veliký rosah nastavení všeho. Je pak mnohem těžší se někam "trefit". Takže to chce zkoušet, zkoušet....A protože přepnout z jednoho nastavení do jiného je otázkou zlomku sekundy (na ploše přes kontext. menu Display Assistant), tak si lze okamžitě porovnat jednotlivé uložené profily. Myslím, že po pár dnech si najde každý to svoje optimální. Ono když si sednete do Ferrari a budete se v tom takhle štourat, tak najdete taky plno nedostatků :).
Vladimír
Hnizdo (19)|26.9.2008 19:15
[QUOTE=motodriver;164585]proužkování u takového monitoru? to snad ne. Uvažuju že do nej pujdu, ale jak tu čtu , trochu se bojim te kalibrace, jinak super monitor[/QUOTE]

Prouzkovani nepozoruji a kalibrace se neboj. Da se to poladit i bez sondy, navic jsou k dispozici profily:

http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=12555423&postcount=359
http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=12526623&postcount=302
eelke (0)|26.9.2008 20:48
tak jsem ted na vikend na 19 Eizo S1921, 10bit S-PVA ... a zjistuji ze muj problem s HP nebude ani tak ve fontu ci textu, ale v celkovem podsviceni, koukam ze ostrost textu je u Eiza a HP podobna, ale proste to pozadi Eiza je prijemnejsi na oci a to jsem ho nijak extra neladil, jen stahnul jas na cca 20 procent koukam.
nevlad (37)|26.9.2008 21:09
A proč si to neupravíš? Nemáš návod?
eelke (0)|26.9.2008 21:52
upravoval jsem 4 dny kazdy vecer, vyzkousel x nastaveni z hardforum ci overlockers a nic, proste na tom pozadi je neco blbyho a tim se mi teda zdal blbej ten text.

jestli to je tim ze to je 8bit, nebo wide gamut, nebo ips panel, tezko rict, mozna kombinace vseho ,)

a taky je mi stejne ted podezrely ze proc je to LCD tak levny, proc i "neznackovy" PVA od Hyundai, Acer stoji o neco vic, o PVA od Samsungu a Eiza nemluve .. podle me tam proste neco je nekde ochuzeny ,)
Logout (4018)|26.9.2008 22:46
Uměl bys tu chybu vyfotit?
Deee-aN (3834)|26.9.2008 23:07
[QUOTE=hypetraxx;164654]
a taky je mi stejne ted podezrely ze proc je to LCD tak levny[/QUOTE]
To mi taky vrtá hlavou. Ale třeba máš jen špatný kus. Máš možnost ho vyměnit?
nevlad (37)|27.9.2008 01:17
[QUOTE=hypetraxx;164654]upravoval jsem 4 dny kazdy vecer, vyzkousel x nastaveni z hardforum ci overlockers a nic, proste na tom pozadi je neco blbyho a tim se mi teda zdal blbej ten text.
jestli to je tim ze to je 8bit, nebo wide gamut, nebo ips panel, tezko rict, mozna kombinace vseho[/QUOTE]

Hmm, možnost srovnání asi nemáš? Můžeš sem hodit hodnoty, na které to máš nastavené? Jak máš nastavený White Point, na jakou teplotu? Já mám nastavené jako výchozí jas 17, kontrast 65, R 251, G 235, B 242 a WhitePoint na User (tam není teplota uvedená). na večer, když čumím na TV mám kontrast na 35 a bílou na 6500K. FW mám verzi GIG032 a verzi HP DisplayAsistant 1.51
eelke (0)|27.9.2008 07:18
nemyslim ze mam spatny kus, ten monitor je podle me naprosto v poradku, jen je ta reprodukce jina nez u PVA panelu. Hodnoty ktere uvadi Vlad mam vicemene od prvniho dne, ale jas 17 byl na me moc, takze jsem postupne sel az na jas 10, presto nepomohlo. Jeste to zitra zkusim vecer poladit, ale uz nevim co, zase tak moc se tam toho menit neda ,)
nevlad (37)|27.9.2008 08:39
To hypetraxx: Hlavně napiš ty hodnoty nastavení, především nastavení White Pointu. Ten je podle mě důležitý. Jo a ještě se koukni do servisního menu, jaký máš typ panelu. Měl by být LPL LM240WU4. Teď mě napadá, nejsi z Brna?
motodriver (4)|27.9.2008 08:39
Tím "to snad ne" jsem myslel, že samozřejmě, že ne neproužkuje :), ja mam HP LP 1965 a jsem s HP spokojeny, chci kupovat nové PC a lepsi monitor se bude hodit. Škoda jen že nVidia zatim nema nej grafiku, mozna pujdu do te atiny X2 ikdyz jsem nvidiot.
Deee-aN (3834)|27.9.2008 09:11
[QUOTE=motodriver;164698] Škoda jen že nVidia zatim nema nej grafiku, mozna pujdu do te atiny X2 ikdyz jsem nvidiot.[/QUOTE]

V jakém smyslu nemá nVidia kartu pro tenhle monitor? :runaway Myslíš kvůli hrám? :notsure
(http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd4870-crossfire_10.html#sect0)
eelke (0)|27.9.2008 10:15
[QUOTE=nevlad;164697]To hypetraxx: Hlavně napiš ty hodnoty nastavení, především nastavení White Pointu. Ten je podle mě důležitý. Jo a ještě se koukni do servisního menu, jaký máš typ panelu. Měl by být LPL LM240WU4. Teď mě napadá, nejsi z Brna?[/QUOTE]

white point se nastavuje kde? jsem z prahy :)
nevlad (37)|27.9.2008 10:25
[QUOTE=hypetraxx;164715]white point se nastavuje kde? jsem z prahy :)[/QUOTE]

Když otevřeš okno HP Display Assistant, tak vlevo spodní tlačítko. Nemůžeš přehlédnout :) Posuvníkem vpravo nastavíš.
ortur (20)|27.9.2008 11:25
ahoj,
co se týká ceny, tak jsem na nějakem foru vysledoval, že by měli být na trhu dvě verze. jedna promo omezená serie a pak norm. ta promo je v přepočtu asi o 2000 Kč levnější, a trochu se možná liší barva. Kdo ví, třeba tam je ale i jinej rozdíl. U držšího by mělo být označení KD911A4#ABA a levnější KD911A8#ABA.
Tak co, jakej máte?
nevlad (37)|27.9.2008 13:39
[QUOTE=ortur;164743]U dražšího by mělo být označení KD911A4#ABA a levnější KD911A8#ABA.
Tak co, jakej máte?
[/QUOTE]

PN:KD911A4#ABB Stál až domů 11320,-Kč. Tak který to je?

Vladimír

Tak jsem ten kod prohnal Googlem. Výsledek je, že označení *****4#ABA a ******8#ABA najde pouze na zahraničních webech a označení *****4#ABB výhradně jen na našich
nevlad (37)|27.9.2008 17:22
[FONT="Arial"][/FONT]Tak to je prý běžná praxe HP, že dělá dvě různé ceny, něco málo je na Hardforu:
It's just the way HP do it, it's been covered many times on various forums for various products - one price through resellers, one price for "haggling" direct through them.
Jinak mezi nimi nejsou žádné rozdíly. Ale nás se to netýká, tady je jen jedna cenová relace.
ortur (20)|27.9.2008 18:24
[QUOTE=hypetraxx;164453]...
Na hardforum se resilo ze nevyhoda tohohle lcd je wide gamut, coz je asi dobre pro grafiky, ale vetsina web stranek je pry v Srgb a to tenhle monitor neumi .. byt v menu ta polozka je, ale ta nic nedela, jen ztmavne obraz ... take jsem tam nasel nazor ze pro office use to asi neni idealni monitor, coz je muj pripad, 90 procent casu travim ctenim webu, praci s office dokumenty, spravou contentu web stranek, tj. prace s textem.
..[/QUOTE]

Wide gamut snad znamena že umí zobrazit víc barev než sRGB. Podívej se na ty trojúhelníky co jsou v té recenzi na TFT central . Taky tam pisou ze kdyz zapnes sRGB tak tmavne obraz ("The screen immediately looked darker and slightly more 'murky' to the eye") a ("Strangely, this mode did nothing for the screens gamut, and the CIE diagram on the left shows the colour space remains considerably larger than the sRGB reference triangle! I am left to assume that all this mode really does is darken the image! Very odd...")
Jestli to tak neni tak at sem napise nejakej odborník.

to Nevlad: aha
nevlad (37)|27.9.2008 19:48
[QUOTE=ortur;164850]Na hardforum se resilo ze nevyhoda tohohle lcd je wide gamut, coz je asi dobre pro grafiky, ale vetsina web stranek je pry v Srgb a to tenhle monitor neumi

Wide gamut snad znamena že umí zobrazit víc barev než sRGB[/QUOTE]

Předesílám, že se za žádného odborníka nepovažuju, ale víc jak třicet let fotím, tak jsem ledacos zaslechl :D.
Jenom velmi stručně: naše oči mají jistou schopnost vnímat barvy a světlo. A na každou barvu jsme jinak citliví, nevyšší citlivost je na zelenou. a v tom je právě největší rozdíl mezi sRGB a Adobe RGB. Když se podíváte na grafické zobrazení (trojúhelník), tak u AdobeRGB zasahuje mnohem více do zelené barvy. No a WideGamut je ještě lepší. V číslech to znamená, že Adobe pokrývá 50.6% viditelného spektra a Wide 77.6%. (to jsem nevěděl, našel jsem si to) V praxi tedy čím se dostaneme blíž 100%, tím líp.

Vladimír
nevlad (37)|27.9.2008 19:59
[QUOTE=hypetraxx;164453]Na hardforum se resilo ze nevyhoda tohohle lcd je wide gamut, coz je asi dobre pro grafiky, ale vetsina web stranek je pry v Srgb a to tenhle monitor neumi ....[/QUOTE]

To je jako by auto, které umí jezdit 180 km/h neumělo jet stočtyřicítkou :D
Logout (4018)|27.9.2008 20:32
Ne tak úplně: pokud má fotka barvy v srgb, tak bude mít v adobe rgb trochu jiný barvy. S autem to sedí podobně, jako kdybys z auta s maximálkou 140 přesedlal do auta s maximálkou 180, ale na tachometru si měl jen 0-100% - najedou bys jezdil rychlejc.
Jsou tam ale naštěstí dva "zlehčováky":
1) ten posun barev je malej a pro běžnýho člověka (tzn. negrafika) pracovníka je IMHO naprosto zbytečný se s nim zabejvat
2) Přepnutí do sRGB umí monitor, pokud to implementuje špatně, tak to (aspoň myslím) lze vyřešit pomocí profilů.
nevlad (37)|27.9.2008 21:17
[QUOTE=Logout;164873]Ne tak úplně: pokud má fotka barvy v srgb, tak bude mít v adobe rgb trochu jiný barvy.
2) Přepnutí do sRGB umí monitor, pokud to implementuje špatně, tak to (aspoň myslím) lze vyřešit pomocí profilů.[/QUOTE]

To máš pravdu, posun tam bude. Možná bude příhodnější přirovnání převodu wavu do mp3 a naopak. Ano, na to by měly být právě ICC profily.
MaYor (23)|27.9.2008 22:05
Ja len kolegu doplním. Najväčšiu citlivosť má ľudské oko na zeleno-žltú farbu. A čím má monitor širší gamut, tým väčšie spektrum farieb dokáže zobraziť.
nevlad (37)|28.9.2008 12:24
Když si pročítám, co se zde napsalo, tak musím přidat ještě několik poznámek na vysvětlenou.
Předně by neměl z výše uvedeného vzniknout dojem, že monitor s větším (širším, vyšším) gamutem je snad horší,, než ten s menším, tedy monitor který umí jen sRGB NENÍ lepší, než ten, který umí Adobe RGB.

Také není mylný názor od hypetraxxe, že je sRGB použito pro web a zobrazení Windows. Ovšem tahle diskuze je o monitoru, který je (nebo alespoň by být měl) svojí kvalitou mnohem výš. Na internet a psaní
e-mailů IMHO stačí cokoliv za 4k Kč. Pokud si někdo kupuje tento, nebo dražší (lepší?), předpokládám, že ví proč a na co.
Jak praví klasik: člověk nemusí vědět všechno, ale musí vědět, kde to najít!
Hezkou neděli
Vladimír
Logout (4018)|28.9.2008 13:44
Souhlas s nevadem. Obzlášť Pihan stojí za přečtení....
ortur (20)|28.9.2008 13:45
1)A umí to funkci 4:3 in wide? Kdybych třeba chtěl někdy používat rozlišení 1600:1200 a chtěl mít po stranách černé pruhy. A funkci pixel maping 1:1 (např. rozlišení 800 na 600 uprostřed obrazovky a kolem tma- např pro hry v dosboxu). Mohl by to někdo vyfotit? Dík

2)A ještě, je v monitoru nějakej větráček pro chlazení, nebo vyluzuje nějaký vrčení, bzučení, pískání...?
3)A hry na tom jedou dobře?
dík
Hnizdo (19)|28.9.2008 13:56
Na nejprestiznejsim Prad.de vysla recenze tohoto monitoru. Je v nemcine, takze posilam link na automaticky preklad pomoci googlu do anglictiny (cestina jim zatim moc nejde, ale muzete to zkusit):

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.prad.de%2Fnew%2Fmonitore%2Ftest%2F2008%2Ftest-hp-lp2475w.html&hl=en&ie=UTF-8&sl=auto&tl=en

Monitor sklidil znamku VeryGood, v podstate bez pripominek (edit: po kalibraci na AdobeRGB), pouze homogenita podsviceni nedosahuje na sve highend kolegy. Input lag byl prumerne 2 framy, cca 33 ms. To je u teto technologie obvykle. Ja jsem po mnoha hodinach hrani lag nezaznamenal.
Zadne zjistene problemy s ostrosti textu, mimochodem. Ani ja zadne nepozoruji (zmrseniny typu ClearType nepouzivam).
Hnizdo (19)|28.9.2008 14:00
[QUOTE=ortur;165003]1)A umí to funkci 4:3 in wide? Kdybych třeba chtěl někdy používat rozlišení 1600:1200 a chtěl mít po stranách černé pruhy. A funkci pixel maping 1:1 (např. rozlišení 800 na 600 uprostřed obrazovky a kolem tma- např pro hry v dosboxu). Mohl by to někdo vyfotit? Dík

2)A ještě, je v monitoru nějakej větráček pro chlazení, nebo vyluzuje nějaký vrčení, bzučení, pískání...?
3)A hry na tom jedou dobře?
dík[/QUOTE]

1) Nezkousel jsem, ale myslim ze to umi, viz recenze
2) Tichy jako hrob pres cely rozsah nastaveni jasu.
3) Dobre? Po chutnym obede ti muze byt dobre, tapety se muzou chytit na zed dobre, tenhle monitor je na hry pastva pro oci :)
eelke (0)|28.9.2008 15:18
ok tak ja zkusim dnes vecer nastavit tyhle hodnoty z Prad recenze a poladit ten white point, ale stejne myslim ze zitra rano monitor zabalim a vratim :)

The calibration on sRGB targets could by the following settings in the OSD are: Brightness 13, Contrast 80, Red 255, Green 236 and Blue 255th
speedsnail (4876)|28.9.2008 15:32
[QUOTE=hypetraxx;165017]ale stejne myslim ze zitra rano monitor zabalim a vratim :)[/QUOTE]
Mě se to stejně nějak nezdá, si tu jediněj kdo má problémy s textem, když ostatním to přijde naprosto perfektní..

Zkus sem ještě napsat jakou máš tedy grafickou kartu (9600GT?), jak máš monitor připojený (D-Sub, DVI?), jaké nastavené rozlišení (předpokládám že nativ 1900*1200 ale psal si že jsi zkoušel i nenativní), obnovovací frekvenci (60,75hz?), velikost písma (normální?).
Třeba to je nějakou drobností a nebo máš prostě vadnej kus.
Hnizdo (19)|28.9.2008 16:56
Jeste k hypetraxxovi - 1) pouzivas ClearType nebo jiny antialiasing? Protoze ja ho proste pouzivat nemuzu - na jakemkoli LCD je pro mne vysledny efekt nesnesitelny.
2) Mas bryle? Ja kdyz se svymi sedim moc blizko, chromaticka aberace cocek mi vytvori barevne duchy v perifernim videni a na hranach obecne, ktere po sejmuti bryli zmizi. 24" LCD chce tak min. 60 cm, distanc, ale spis vic.
MaYor (23)|28.9.2008 17:31
Nie každému musí tento monitor vyhovovať. Rozumiem hypetraxx-ovi. Má iné požiadavky na monitor, a ten to mu ich nespĺňa. Ak by aj mne nevyhovoval, tak isto by som ho vrátil.
eelke (0)|28.9.2008 20:03
tak jsem nastavil hodnoty dle Prad recenze, tedy: Brightness 13, Contrast 80, Red 255, Green 236 and Blue 255th. White point se v tom HP Asistant v podstate neladi, protoze jen prepina ty cca 3 hodnoty 9500, 6500, tak to nevim co tam mam jako ladit, zadne jemne ladeni to nenabizi.

- cleartype nepouzivam
- rozliseni a frekvence samozrejme nativni, pismo standard
- ano bryle nosim, kratkozrakost, na monitor koukam z cca 60-70 cm
- kartu 8600GT, pripojeni DVI

Ja bych tedy muj problem predefinoval, s pismem problem neni to je skutecne ostre, mam problem s podsvicenim ted pri tom nastaveni Prad.de uz se mi po 10min prace zda, ze to moc "sviti".

Edit: po 30min prace me z te bile vazne uz boli hlava, i kdyz treba snizim jas na hodnotu 7. Koncim, jdu ho zabalit a vratit zpet CRT Dell a zkusim se nekde podivat na 24 S-PVA, vazne by me zajimalo, jestli je obraz podobny jako u tohohle HP nebo "jiny".
Deee-aN (3834)|28.9.2008 20:27
Nemohlo se stát, že to bliká? Nemyslím viditelně. Někde jsem kdysi čet' o nějakém LCD, které mělo problém s podsvícením. Blikalo to asi na 240MHz, tedy nepostřehnutelně, ale testujícímu to subjektivně vadilo.
Vrať ho a zkus odjinud vzít jiný. Vrátit to můžeš vždycky. Ještě jednou říkám, že mi to příjde jako špatný kus. To se stává...
nevlad (37)|28.9.2008 20:54
[QUOTE=ortur;165003]1)A umí to funkci 4:3 in wide? Kdybych třeba chtěl někdy používat rozlišení 1600:1200 a chtěl mít po stranách černé pruhy. A funkci pixel maping 1:1 (např. rozlišení 800 na 600 uprostřed obrazovky a kolem tma- např pro hry v dosboxu). Mohl by to někdo vyfotit? Dík

2)A ještě, je v monitoru nějakej větráček pro chlazení, nebo vyluzuje nějaký vrčení, bzučení, pískání...?
3)A hry na tom jedou dobře?
dík[/QUOTE]
Add1
Cituji z návodu:
"Fill to Screen (Na celou obrazovku) – obraz vyplní celou
obrazovku a může vypadat zkresleně nebo protaženě z
důvodu disproporce šířky a výšky
? Fill to Aspect Ratio (Vyplnit se zachováním poměru) –
velikost obrazu bude nastavena na celou obrazovku, avšak
poměry stran zůstanou zachovány
? One-to-one (Jedna k jedné) – vypne přizpůsobení
zobrazení, menší obrázky zobrazí v jejich skutečných
rozměrech ve středu aktivní zobrazovací plochy
"


Co v návodu není: Tyto funkce nejsou aktivní v nativním rozlišení.

Add2
Přesně jak píše Hnizdo - tichý jako hrob
Add3
Na hraní nemám čas, tak nevím
eelke (0)|28.9.2008 20:58
[QUOTE=deeean;165115]Nemohlo se stát, že to bliká? Nemyslím viditelně. Někde jsem kdysi čet' o nějakém LCD, které mělo problém s podsvícením. Blikalo to asi na 240MHz, tedy nepostřehnutelně, ale testujícímu to subjektivně vadilo.
Vrať ho a zkus odjinud vzít jiný. Vrátit to můžeš vždycky. Ještě jednou říkám, že mi to příjde jako špatný kus. To se stává...[/QUOTE]

ja myslim ze ten monitor je ok, mozna je problem v moji psychice ,)

nevi nekdo jak sundat monitor z toho podstavce? pri instalaci tam zaklapnul ale ted mi nejde vyndat :)

dobry uz jsem na to prisel, je to v tom PDF navodu, musi se dat ta packa vzadu do strany.

no nic, tak jsem zpet na CRT 21 Dell, chjo ,)
Leroj (271)|28.9.2008 21:16
[QUOTE=hypetraxx;165123]ja myslim ze ten monitor je ok, mozna je problem v moji psychice ,)
[/QUOTE]
No někde se debatovalo o tom, že monitory s technologií IPS mají jakýsi stříbřitý povrch /snad označovaný jako krystalický efekt/ a že to někomu vadí.
Mohlo by být zajímavý, kdybysi mohl vyskoušet tu HP 2275, jestli by to bylo lepší.
Godlike (166)|28.9.2008 22:00
[QUOTE=hypetraxx;165123]... tak jsem zpet na CRT 21 Dell, chjo ,)[/QUOTE]

Aaaa dalsi zoufalec jako ja s DELLEm CRT Trinitron.:D Nic ve zlym,sam ho mam taky a tezka pohoda.Jen si rikam,esli to nevzdavas moc brzy.Je to jeden z mych kandidatu na novej monitor,pac jinej nez s-ips bych ani nechtel.Zkus ztahnout jas i konkrast na nulu.Ja mam v praci 24ku LCD(teda 24cka Imac)co ma s-ips panel LG.Kdyz jsem ho zapojil,tak me malem vyslehnul voci.S kolegou mame stejnej,paradoxne oba zari ruzne.Inu Mac,co kus to unikat.Jas i kontrast sel hned na nulu a jeste mam dalsi utilitiku ( http://www.aquiladigital.us/darkadapted/ ) kde mam jeste vse postahovany,pac by me vypadli oci :)
Deee-aN (3834)|28.9.2008 22:11
[QUOTE=Leroj;165128]No někde se debatovalo o tom, že monitory s technologií IPS mají jakýsi stříbřitý povrch /snad označovaný jako krystalický efekt/ a že to někomu vadí.
[/QUOTE]

Někde někdo psal, že tenhle je H-IPS (ale v tom se názory různí) a že by tím prý neměl trpět.
Jinak, mě to ten krystalický efekt dělá, ale nemám s tím problém. Jediný problém byl, když jsem to přivezl a zapnul a nevšiml si, že jsou továrně jas i světlost nastaveny na 100%. Po půl hodině jsem šel od toho, oči a hlava jak střep. Po seřízení pohoda.:thumb
eelke (0)|28.9.2008 22:18
[QUOTE=Godlike;165140]Aaaa dalsi zoufalec jako ja s DELLEm CRT Trinitron.:D Nic ve zlym,sam ho mam taky a tezka pohoda.Jen si rikam,esli to nevzdavas moc brzy.Je to jeden z mych kandidatu na novej monitor,pac jinej nez s-ips bych ani nechtel.Zkus ztahnout jas i konkrast na nulu.Ja mam v praci 24ku LCD(teda 24cka Imac)co ma s-ips panel LG.Kdyz jsem ho zapojil,tak me malem vyslehnul voci.S kolegou mame stejnej,paradoxne oba zari ruzne.Inu Mac,co kus to unikat.Jas i kontrast sel hned na nulu a jeste mam dalsi utilitiku ( http://www.aquiladigital.us/darkadapted/ ) kde mam jeste vse postahovany,pac by me vypadli oci :)[/QUOTE]

provozovat lcd monitor pri jasu a kontrastu na nule je pro me znamka toho ze neco neni v poradku :) uz je zabaleny, ja myslim ze tydenni testovani stacilo, natocil jsem na nem 30h provozu. Jinak jeste me napada, ze jsem jej pouzival vyhradne rano a vecer, tedy pri rozsvicene usporne zarivce na strope .. ale u CRT mi to fakt nevadi ..